Σεισμός στη Σάμο: Έσπασε κομμάτι ρήγματος που δεν είχε σπάσει - Συστάσεις στους κατοίκους

Αναστάτωση από τον σεισμό 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο. Οι «εντολές» των σεισμολόγων στους κατοίκους. Αναστάτωση προκλήθηκε στους κατοίκους της Σάμου το πρωί της Παρασκευής από τη σεισμική δόνηση κλιμακας 4,4 Ρίχτερ. Οι ειδικοί αναφέρουν πως το φαινόμενο πρέπει να παρακολουθείται καθώς το επίκεντρο εντοπίζεται 3…

Σεισμός στη Σάμο: Συστάσεις στους κατοίκους για τα κτίρια

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ,

σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος της Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρο Τατούρη, η εντολή που έχει δοθεί από τον Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, είναι οι μαθητές όλων των σχολείων να παραμείνουν στο προαύλιο χώρο, μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Παραμένει σε ισχύ η σύσταση να αποφεύγεται η προσέγγιση σε κτίρια που παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες. Τέλος, έχει δοθεί η εντολή να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια. Αναφορικά με το θέμα των μαθητών υπήρξε μια ασάφεια, καθώς, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, από την πλευρά των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν δόθηκαν σαφείς οδηγίες σε όλα τα σχολεία, με αποτέλεσμα να λειτουργήσουν αυτοβούλως οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός, Σάμο, Καμπανάκι, - Έσπασε,seismos, samo, kabanaki, - espase