Μελομακαρονα θερμιδες

13:40 24/8/2021 - Πηγή: Argiro
Το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων, μελομακαρονα & θερμιδες

Το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων δεν είναι άλλο από τα μελομακαρονα. Η λατρεμένη συνταγη μελομακαρονα έχει ταυτιστεί με τις γιορτινές

μέρες των Χριστουγέννων αλλά μπορεί κάλλιστα να προσαρμοστεί και μέσα στο έτος καθώς φτιάχνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδος. Εκτός, όμως, από αγαπημένο γλυκό πολλούς απασχολεί και το ζήτημα “μελομακαρονα θερμιδες”. Οι θερμιδες για μελομακαρονο ενδιαφέρει όλους μας ειδικά, μάλιστα, άτομα που είναι αναγκαίο να ελέγχουν το βάρος τους. Πολλοί αναρωτιούνται,ποσες θερμιδες εχει ενα μελομακαρονο; Γι’ αυτό τα μελομακαρονα χωρις ζαχαρη θα διευκολύνουν τους πάντες! Και δεν είναι λίγοι ι αυτοί που τα τελευταια χρόνια  κάνουν εναλλακτικά μελομακαρονα με στεβια. Μελομακαρονα για διαβητικους απ΄την Αργυρω Μπαρμπαριγου και ότι άλλο θέλετε να μάθετε.

Μελομακαρονα θερμιδες

Τα μελομακάρονα είναι η αγαπημένη παρασκευή γλυκών των Χριστουγέννων. Όλοι μας αυτή τη γιορτινή περίοδο απολαμβάνουμε τις χριστουγεννιάτικες συνταγές χωρίς ενοχές αφού είναι μόλις μια φορά το χρόνο. Ωστόσο, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα μελομακάρονα “χτυπάνε καμπανάκι” για τις θερμίδες που περιέχουν.

Κάποιος που είναι γλυκατζής αλλά θέλει να έχει και τον έλεγχο του βάρους του, ειδικά τις γιορτινές μέρες που οι ατασθαλίες είναι ασταμάτητες,  σίγουρα θα τον απασχολεί το ζήτημα “μελομακαρονα θερμιδες”. Οι θερμιδες για μελομακαρονο δεν είναι σταθερές καθώς υπάρχουν πολλές συνταγές που επηρεάζουν το θερμιδικό τους περιεχόμενο. Επίσης, κάποιοι πλάθουν μικρά και κάποιοι μεγάλα σε μέγεθος μελομακαρονα επηρεάζοντας έτσι τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

 Ποσες θερμιδες εχει ενα μελομακαρονο;

Ένα μελομακάρονο είναι περίπου 30 γραμμάρια. Για το θέμα “μελομακαρονα θερμιδες” έχει υπολογιστεί ότι 30γρ αποδίδουν 165 έως 250 θερμίδες. Ωστόσο, υπάρχουν συνταγές όπως μελομακαρονα με σοκολατα που αποδίδουν ακόμα περισσότερες θερμίδες.

Μελομακαρονο με σοκολατα θερμιδες (55γρ): 200-210.

Μελομακαρονα για διαβητικους

Τα μελομακάρονα φέρουν μεγάλες ποσότητες αλευριού και ζάχαρης. Αυτό σημαίνει ότι τα μελομακάρονα μπορεί να θεωρηθούν απαγορευτικά για τα διαβητικά άτομα. Όλοι όμως έχουν δικαίωμα σε ένα γλυκό ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων που έχουν την τιμητική τους. Γι’ αυτό υπάρχουν τα μελομακαρονα για διαβητικους που θα μπορούσε κανείς να τα αποκαλέσει και τα «υγιεινα μελομακαρονα».

Τα μελομακαρονα για διαβητικους δεν έχουν την κρυσταλλική ζάχαρη και αντί για το λευκό αλεύρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλεύρι ολική αλέσεως ή ζέας. Η προσθήκη στέβιας έναντι ζάχαρης τόσο στη ζύμη όσο και στο σιρόπι είναι η λύση που ψάχνουν όσοι έχουν προβλήματα με το σάκχαρό τους. Γι’ αυτό το λόγο η νούμερο ένα συνταγή για μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη θα την βρεις από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι τα μελομακαρονα με στεβια που εκτός από υγιεινα μελομακαρονα αποδίδουν και λίγες θερμίδες έχοντας έτσι θετικό αντίκτυπο για το ζήτημα “μελομακαρονα θερμιδες”.

Συνοψίζοντας, τα μελομακάρονα είναι αδύνατον να λείπουν από γιορτές των Χριστουγέννων όσο κι αν ανησυχούμε για το θέμα “μελομακαρονα θερμιδες”. Η συνταγή για μελομακαρονα απ΄ την Αργυρω Μπαρμπαριγου όχι μόνο αποδίδουν λίγες θερμίδες αλλά είναι υγιεινά για άτομα με προβλήματα υγείας. Πλέον, δεν χρειάζεται κανείς να στερείται τα αγαπημένα του μελομακάρονα τα Χριστούγεννα!

Μελομακαρονα της Αργυρώς

Το άρθρο Μελομακαρονα θερμιδες εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μελομακαρονα,melomakarona