Τα μυστικά της τραγανής πατάτας στο AirFryer

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Το Airfryer είναι ο νέος υγιεινός τρόπος να απολαμβάνουμε τα τηγανητά, χωρίς τηγάνισμα, χωρίς περιττά λιπαρά, χωρίς κόπο και χωρίς να κάνουμε χαμό στην κουζίνα. Η πατάτα όμως είναι ειδικό κεφάλαιο, κι επειδή τη θέλουμε πάντα τραγανή, ιδού όλα τα μυστικά για να φτιάχνουμε στο Airfryer super τραγανές πατάτες!

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτά μπαστούνια, όμοιου μεγέθους. Η ομοιομορφία στο κόψιμο είναι πολύ σημαντική γιατί θα μας εξασφαλίσει ομοιομορφία στο ψήσιμο.Είναι σημαντικό
να υπολογίσουμε σωστά την ποσότητα της πατάτας που θα κόψουμε γιατί δεν πρέπει να τις στριμώξουμε στο καλάθι του airfryer. Αλλιώς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι πως θα ψήσουμε σε 2 δόσεις.Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι τις κομμένες πατάτες, γεμίζουμε με νερό και το βάζουμε στη φωτιά να πάρουν βράση.Αλατίζουμε, βράζουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τις πατάτες άλλα 10 λεπτά στο καυτό νερό.Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας γιατί δεν θέλουμε να κρατήσουν υγρασία.Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200οC και στο μεταξύ μαρινάρουμε τις πατάτες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ανάλογο αλάτι και τα μπαχαρικά της επιλογής μας (πχ πάπρικα γλυκιά ή καυτερή αν προτιμάς πιο πικάντικες γεύσεις, ρίγανη, θυμάρι, κλπ).Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος στο airfryer ή το ειδικό χάρτινο καλαθάκι και απλώνουμε μέσα τις πατάτες. Όπως έχουμε ήδη πει, δεν πρέπει να καλύπτει η μία την άλλη ώστε να υπάρχει χώρος να περνά ενδιάμεσά τους ο ζεστός αέρας.Ψήνουμε τις πατάτες για ένα μισάωρο περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα, υπολογίζοντας πως ενδιάμεσα θα χρειαστεί να τις ανακατέψουμε τουλάχιστον 2 φορές.Σερβίρουμε τις πατάτες αμέσως μόλις τις βγάλουμε από το airfryer, συνοδεύοντας με το κυρίως πιάτο της επιλογής μας, με σαλάτα ή με κάποια σος.

The post Τα μυστικά της τραγανής πατάτας στο AirFryer appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα
AirFryer,