Αυτή είναι η πρώτη συλλεκτική έκδοση του Renault 5

Το εμπνευσμένο από το άθλημα του tennis, εικονιζόμενο Renault 5 E-Tech, ονομάζεται «Roland Garros» και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο Μάιο.

Αν και μεταξύ της δεκαετίας του 1990 και του 2010, η Peugeot ήταν εκείνη που κατασκεύασε πρώτη, ειδικά μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, τα οποία έδιναν έμφαση στην πολυτέλεια και είχαν το όνομα του γαλλικού τουρνουά, η Renault είναι αυτήν

την περίοδο συνεργάτης στους αγώνες. Επομένως δεν γινόταν να αφήσει την ευκαιρία να πάει… χαμένη.

Το νέο Renault 5 E-Tech Roland Garros θα εκτίθεται στο Open 2024 που πραγματοποιείται τον Μάιοκαι τον Ιούνιο στο State de Roland Garros, στο Παρίσι. Παρεμπιπτόντως,ο Garros δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο σπορ. Δεν επρόκειτο για κάποιονθρυλικό τενίστα που άφησε εποχή στο παρελθόν, αφού ήταν ένας διάσημοςπιλότος που καταρρίφθηκε από τους Γερμανούς στον Α’ ΠαγκόσμιοΠόλεμο. Προς τιμήν τούτου, το στάδιο πήρε το όνομά του.

Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο, η συλλεκτική σειρά του 5 θα διατίθεται στις επιλογές χρωμάτων για το εξωτερικό που είναι το Pearl White, το Midnight Blue, το Starry Black και το Matt Slate Grey. Η οροφή θα έχει αποκλειστικά σατινέ μαύρη απόχρωση, ενώ οι 18άρες ζάντες αλουμινίου Ecrou θα είναι διαμανταρισμένες, σε συνδυασμό με το μαύρο χρώμα.

Διάφοραδιακοσμητικά λογότυπα θα κοσμούν το εσωτερικό, όπως στο κάτω μέρος των θυρών,του ταμπλό και των καθισμάτων. Η Renault ισχυρίζεται πως τα υφάσματα που έχουνχρησιμοποιηθεί προέρχονται από αθλητικά ρούχα. Ιδιαίτερο στοιχείο στηνκαμπίνα, ο επιλογέας ταχυτήτων που θυμίζει λαβή ρακέτας. Επίσης,τα πατάκια αλλά και το κέντρο της κονσόλας είναι βαμμένα στο πορτοκαλοκόκκινοχρώμα, σαν το τερέν του γηπέδου στο Roland Garros.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα