Αυτό είναι το νέο μοντέλο της Lynk & Co που θα έρθει και Ελλάδα

Η Lynk & Co μοιράστηκε φωτογραφίες του εντυπωσιακού Zero που θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της και αντίπαλο δέος του Zeekr 001.

Το ηλεκτρικό sedan της κινεζικής μάρκας έχει όπως αναμενόταν κάποιες ομοιότητες με το 07 EM-P PHEV. Η σχεδιαστική φιλοσοφία του αφορά fastback πίσω μέρος, το οποίο όμως διατηρεί καμουφλάζ σε αυτές τις εικόνες από δοκιμές σε ορεινές διαδρομές στην επαρχεία Anhui της Κίνας.

Έχει επιθετικού σχεδιασμού LED προβολείς με μία οριζόντια LED φωτιστική μπάρα απ’ άκρη σ’ άκρη στο πρόσθιο μέρος. Ο προφυλακτήρας έχει μία φαρδιά γρίλια στη βάση του αλλά απουσιάζουν οι αεραγωγοί – EV γαρ.

Το Zero της Lynk & Co θα πατά στην ίδια πλατφόρμα με το Zeekr 001 και θα έχει την ίδια αρχιτεκτονική 800-volt. Παρόμοιες θα είναι και οι διαστάσεις, με το μήκος γύρω στα 5 μέτρα, το πλάτος στα δύο. Αν αναρωτιέστε για το λόγο που υπάρχουν τόσες ομοιότητες, τα δύο brand λειτουργούν κάτω από την ίδια ομπρέλα, του ομίλου της Geely.

Στο ίδιο πλαίσιο, λογικά θα υπάρχουν και τα ίδια συστήματα κίνησης. Δηλαδή μία «βασική» έκδοση με 778 άλογα και μία υψηλών επιδόσεων με 1248 – όπως και με το 001 FR.

Προς το παρόν η Lynk & Co δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό του Zero αλλά κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν αποκαλύψει τιμόνι με επίπεδη βάση, ένα μικρών διαστάσεων ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων και μία μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα.

Περισσότερα για το νέο μοντέλο θα ξέρουμε το αμέσως επόμενο διάστημα όταν και θα αποκαλυφθεί επίσημα από τη Lynk & Co. Το Zero θα έρθει και στις χώρες της Ευρώπης όπου βρίσκεται επίσημα η μάρκα, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα