Γυαλιά στην οδήγηση; -Πότε κινδυνεύεις με πρόστιμο 200 ευρώ

Ταγυαλιά οράσεως είναι υποχρεωτικά γιαορισμένους οδηγούς, αρκετοί όμως απόαυτούς δεν τα χρησιμοποιούν κατά τηνοδήγηση, αυξάνοντας με αυτό τον τρόποτις πιθανότητες ατυχήματος αλλά καιεπιβολής προστίμου για την απουσίατους.

Η όραση είναι μία από τις πέντε αισθήσεις και θεωρείται η πιο σημαντική γιατί με αυτήν γίνεται άμεσα αντιληπτός ο εξωτερικός χώρος. Μάλιστα, το 30% του ανθρώπινου εγκεφάλου ασχολείται με την επεξεργασία και ερμηνεία των ερεθισμάτων της όρασης.

Όπως καταλαβαίνετε, μαζί με την ακοή βοηθούν στο να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα το περιβάλλον και σαν οδηγοί να ελέγχουμε

όσο μπορούμε τις συνθήκες κίνησης που συναντάμε.

Υπάρχουν όμως αρκετοί οδηγοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την όρασή τους και δεν χρησιμοποιούν τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής κατά την διάρκεια της οδήγησης, αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το άρθρο 101 για την χρήση βοηθητικών οργάνων κατά την οδήγηση, οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να φορούν τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής τους για ασφαλέστερες μετακινήσεις.

Μάλιστα, στα σύγχρονα διπλώματα οδήγησης αναγράφεται ο κωδικός 01 που σημαίνει οδήγηση με γυαλιά, και υποχρεώνει τον κάτοχό του να έχει μαζί του και ένα δεύτερο ζευγάρι γυαλιά οράσεως για ώρα ανάγκης. Σε αντίθετη περίπτωση, ο παραβάτης οδηγός τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα