Τι δείχνει το χρώμα του αυτοκινήτου σας για την προσωπικότητά σας

Ακόμα κι αν το χρώμα ενός αυτοκινήτου φαντάζει ως μια ασήμαντη λεπτομέρεια, μπορεί να επηρεάσει την ευημερία αλλά και να περιγράψει την προσωπικότητά σας.

Εδώ ταιριάζει το ρητό: «Πες μου το χρώμα του αυτοκινήτου σου, να σου πω ποιος είσαι». Κι αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται μέσω ερευνών, που εστίασαν στην επιλογή των χρωμάτων, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο κι άλλους παράγοντες.

Δεν είναι μόνο αυτό που αποκαλούμε «γούστο». Η επιλογή του χρώματος για το αυτοκίνητό μας, μπορεί να είναι και μία αντανάκλαση της προσωπικότητάς μας, να καθρεφτίζει τη συναισθηματική μας ευεξία.

Η

ψυχολογία διερευνά την επίδραση των χρωμάτων στην ανθρώπινη συμπεριφορά και το θέμα μας αποτελεί μία προέκταση αυτής της διερεύνησης. Τα χρώματα προκαλούν συναισθήματα και κάθε ένα έχει το δικό του βαθμό επιδραστικότητας.

Για παράδειγμα, αν μιλάμε για το κόκκινο, τείνουμε αμέσως να αναφερόμαστε στο πάθος. Το λευκό, από την άλλη, εκφράζει αγνότητα και ηρεμία. Αυτοί οι συσχετισμοί, μπορεί να επηρεάσουν το αγοραστικό κοινό.

Επίσης οι άνδρες τείνουν να επιλέγουν το μαύρο και το κόκκινο ως τα χρώματα του αυτοκινήτου τους. Επιλογές που συμβολίζουν τη δύναμη και τον αθλητισμό. Αλλά οι γυναίκες θα τείνουν να πάνε σε πιο απαλά χρώματα, γενικά, όπως το λευκό, το ασημί. Αυτά τα χρώματα σχετίζονται με την κομψότητα και την κομψότητα.

Η ηλικία επηρεάζει επίσης την επιλογή του χρώματος στο αυτοκίνητο. Αναζητώντας ταυτότητα, οι νέοι επιλέγουν συχνά χρώματα που ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής τους. Το μπλε και το μαύρο ευνοούνται από αυτή την κατηγορία ανθρώπων που αναζητούν την κομψότητα και την αυτοεξερεύνηση. Δεν είναι τυχαίο πως όλο και λιγότερα υπερβολικά χρώματα διατίθενται στην αγορά και ότι οι πελάτες φοβούνται επίσης πως θα κουραστούν γρήγορα από ένα χρώμα που είναι πολύ φανταχτερό.

Η σύνδεση μεταξύ χρώματος και συναισθηματικής ευεξίας μπορεί επίσης να είναι σημαντική. Ένας χαρούμενος άνθρωπος μπορεί να θεωρήσει ότι το κίτρινο θα είναι συνώνυμο της χαράς και της ζωτικότητας. Αλλά αν ένα άτομο αναζητά σοβαρότητα και ηρεμία, αυτό το ίδιο χρώμα δεν θα του ταιριάζει και θα μπορούσε να είναι απωθητικό.

Η συναισθηματική κατάσταση του αγοραστή είναι επομένως καθοριστική κατά την επιλογή του χρώματος ενός αυτοκινήτου. Σε αντίθεση με ένα έπιπλο ή ένα ρούχο, θα είναι πιο δύσκολο να αλλάξετε αυτοκίνητο αν βαρεθείτε την εμφάνισή του.

Άλλωστε στο τέλος της ημέρας, πέρα από τις επιδόσεις, την τεχνολογία, την πρακτικότητα ή την τιμή, ένας καθοριστικός παράγοντας ήταν, είναι και θα είναι, η εμφάνιση του αυτοκινήτου. Όλοι θέλουν ένα αυτοκίνητο που αντικρίζοντάς το κάθε πρωί, θα τους φέρνει χαμόγελο στο πρόσωπο. Και το χρώμα, συνεπικουρεί σε αυτό.

Αν και με την πάροδο του χρόνου, οι παλέτες που προσφέρονται από τους κατασκευαστές τείνουν να γίνουν τυποποιημένες, συρρικνώνοντας το εύρος των επιλογών ανάλογα τον χαρακτήρα του αγοραστή.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα