Το νέο hypercar της Bugatti θα φορά V16 κινητήρα

Ο πολυαναμενόμενος αντικαταστάτης της Bugatti Chiron αναμένεται να αποκαλυφθεί επίσημα τον επόμενο μήνα. Θα χρησιμοποιεί ατμοσφαιρικό V16 κινητήρα και θα συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα.

Σύμφωνα μετα λεγόμενα του ίδιου του CEO της εταιρείας, Mate Rimac, στην αρχή σχεδίαζαν ένα ηλεκτρικόSUV coupe, όμως κάπου στην πορεία τα πλάνα απόότι φαίνεται άλλαξαν. Έτσι, αντί αυτού, περιμένουμε με ανυπομονησία, όπως και ομισός πλανήτης, ένα hypercar με εξωπραγματική ιπποδύναμη

και φυσικά επιδόσεις.

Το σχήμα τουαμαξώματος έχει σχεδόν φανερωθεί πρόσφατα από τη φίρμα, ωστόσο τώρα στοπροσκήνιο εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μοτέρ, πουθα βρίσκεται κάτω από το καπό. Παρόλο που οι λεπτομέρειες κρατιούνται μέχριστιγμής ως επτασφράγιστο μυστικό, έχει γίνει γνωστό πως σε αντίθεση μετο προηγούμενο μοντέλο που φορούσε έναν W16 με τέσσερα turbos, αυτή τη φορά δεν θα συνδράμουνυπερσυμπιεστές.

Ο θηριώδηςκινητήρας θα είναι πλέον ατμοσφαιρικός V16 και θα έχει μήκος 1 μέτρο, 40 εκατοστά μακρύτεροςσυγκριτικά με εκείνον της Chiron. Εν τω μεταξύ, παρά το πρόσθετο υβριδικό σύστημα πουθα διαθέτει, το σχήμα του παραμένει παρόμοιο. Αν και ο Rimac είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τηνπρωτοποριακή του εργασία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την τεχνολογία μπαταριών,έκρινε πως αυτή ήταν η ιδανική λύση για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Πριν λίγοκαιρό ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως κάθε κινητήρας σε μια Bugatti πρέπει να βγάζει συναισθηματισμό.Μπορεί να πετύχουμε μεγάλα νούμερα ισχύς από ένα υπερτροφοδοτούμενο V8 για παράδειγμα, αλλά το θέμα είναι να ξεχωρίζειςόντας διαφορετικός.

Με δεδομένοτον όγκο (άγνωστα τα κυβικά του), τους κυλίνδρους και τη βοήθεια του ηλεκτρικούμοτέρ, το αυτοκίνητο θα αποδίδει οπωσδήποτε περισσότερους από 1.000 ίππους.Πιθανώς και πιο πολλούς από τους 1.587 του W16. Μετά από αρκετές δεκαετίες, θα γίνει το πρώτομοντέλο παραγωγής που θα εξοπλίζεται με τέτοιο κινητήρα. Το τελευταίο ήταν το Cizeta-Moroder V16T το 1991.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα