Sterrato απογειώνεται για να σπάσει μούτρα κι ακροαματικότητα

Όταν παρουσιάστηκε η Sterrato, θεωρούσαμε ότι θα απευθυνόταν σε πλούσιους Σαουδάραβες που δεν είχαν τι να κάνουν τα χρήματά τους. Τι νόημα έχει άλλωστε ένα χωμάτινο supercar; Φαίνεται όμως ότι έχει μεγάλο σουξέ σε παράτολμες δραστηριότητες, όχι από κατόχους χρημάτων από τον Μαύρο Χρυσό, αλλά από YouTubers που επιδιώκουν να τραβήξουν πάνω τους τους προβολείς. Σε αυτή την περίπτωση, τα έσοδά τους μπορεί να ξεπεράσουν κατά πολύ ακόμα και την τιμή αγοράς του ιδιαίτερου ιταλικού μοντέλου.

Πριν ενάμιση μήνα, μας απασχόλησε Αμερικανός που παρέλαβε τη Sterrato και κατευθύνθηκε κατευθείαν σε εκτός

δρόμου διαδρομές. Ούτε στρώσιμο, ούτε κέρωμα, ούτε καν να τη δείξει στην οικογένεια και στους φίλους του. Τώρα, ένας Βρετανός προσπαθεί να τον ξεπεράσει: όχι, τούτη η Huracan δεν είναι άστρωτη, αλλά οι δοκιμασίες που την περιμένουν είναι ανείπωτες.

Ο τόπος του μαρτυρίου είναι κάποιο λατομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο επισκέπτονται τακτικά εκτός δρόμου οχήματα. Το έδαφος είναι πολύ τραχύ για τη Huracan. Κοτρόνια λυγίζουν το μπροστινό σπόιλερ και το ανώμαλο έδαφος αναγκάζει το αυτοκίνητο να σηκώσει τροχό στον αέρα. Ο οδηγός συνειδητοποιεί ότι αυτό το μέρος παραείναι ζόρικο για τη Lamborghini και πηγαίνει αλλού. Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης ανακαλύπτει τι συμβαίνει αν τραβήξετε το ηλεκτρονικό χειρόφρενο ενώ οδηγείτε: απλώς σταματά χωρίς δράματα. Μετά έχουν σειρά οι πλαγιολισθήσεις, ακόμα κι αυτό που πιτσιρικάδες αποκαλούσαμε ανάποδο χειρόφρενο. 

Ακολουθούν μερικοί γύροι σε μια χωμάτινη διαδρομή, τερέν που η Sterrato φαίνεται να λάμπει. Και ναι, έχει έρθει η ώρα για το τελευταίο (και το πιο εντυπωσιακό) κόλπο: η Sterrato απογειώνεται σε ένα μεγαλειώδες άλμα, ταξιδεύει για ώρα στον αέρα και καλύπτει αρκετή απόσταση. Παρά την άτσαλη προσγείωση και παρά τους φόβους του κατόχου, δε φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Αν και δεν της το είχαμε, το ιταλικό supercar φαίνεται πραγματικά ανθεκτικό. Όλα άριστα λοιπόν; Όχι ακριβώς: όπως θα δείτε στο βίντεο, το ABS μπερδεύτηκε σε ένα χωμάτινο φρενάρισμα κι οι τροχοί μπλόκαραν για ώρα, πράγμα που δεν έπρεπε να συμβεί.

The post Sterrato απογειώνεται για να σπάσει μούτρα κι ακροαματικότητα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα