Καλή η Murcielago, αλλά μπορείς να την περάσεις με 17 χιλιάρικα !

Το Subaru Impreza είναι ένας θρύλος – αυτό δεν μπορείς να το αρνηθείς ακόμα κι αν είσαι από τους φανατικούς των Mitsubishi. Με τα χρόνια, ήταν διαθέσιμο σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις επιδόσεων, καθεμία από τις οποίες είχε μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των petrolheads. Για αυτό και το Driven Media, ένα κανάλι στο YouTube με περίπου 335.000 συνδρομητές,

επέλεξε ένα Subaru Impreza WRX τους τελευταίους έξι μήνες σε μια προσπάθεια να το κάνει αρκετά γρήγορο ώστε να νικήσει μια πανίσχυρη Lamborghini Murcielago.

Από τον Αύγουστο, έχουμε παρουσιάσει πώς σταδιακά προσπάθησαν να βελτιώσουν το γυρολόγιο του ιαπωνικού μοντέλου. Θυμίζουμε ότι η αρχική διαφορά των δύο μοντέλων ήταν κάτι παραπάνω από 10 δευτερόλεπτα σε στεγνή πίστα! Αρχικά άλλαξαν ανάρτηση, έβαλαν ημισλίκ ελαστικά, το ελάφρωσαν κατά 136 κιλά, προχώρησαν σε μηχανικές βελτιώσεις (πλέον αποδίδει περισσότερους από 300 ίππους) κι ήρθε πλέον η ώρα για μια άμεση αντιπαράθεση  με τη Lamborghini Murcielago. Ο προϋπολογισμός ορίστηκε αρχικά στις 15.000 £ (περίπου 17.200 € με τις τρέχουσες ισοτιμίες).

Η μικρή και στενή πίστα ευνοεί το στήσιμο του Impeza, που δημιουργήθηκε εξαρχής για γλιστερές και δύσκολες επιφάνειες, σε αντίθεση με την ιδιαίτερη Ιταλίδα που θέλει ανοιχτές πίστες για να δείξει την υπεροπλία της. Και καθώς οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές – ορισμένα τμήματα της πίστας είναι υγρά κι η εξωτερική θερμοκρασία χαμηλή, κάτι αναμενόμενο στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο, το Impreza φαίνεται να ξεκινάει τη μέρα του με καλούς οιωνούς.

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, η ομάδα κάνει μια ανασκόπηση σε όλες τις βελτιώσεις που έγιναν όλη αυτή την περίοδο, οπότε ακόμα και κάποιος που δεν έχει δει τα προηγούμενα επεισόδια, να μπει στο κλίμα. Η Lamborghini είναι η πρώτη που μπαίνει στην πίστα. Φαίνεται εξαρχής ότι δε βολεύεται σε μια τόσο κλειστή πίστα, ενώ κι οι συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης δεν είναι το ιδανικό τερέν για ένα τέτοιο αριστούργημα. Πράγματι, με χρόνο 1’24″13, είναι σχεδόν 7.5″ πιο αργή από την επίδοσή της σε καλύτερες συνθήκες.

Ήρθε η ώρα για το Subaru να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Ο οδηγός λέει ότι το αυτοκίνητο δείχνει πλέον πολύ πιο γρήγορο και ευκίνητο από την πρώτη χρονομέτρηση. Οι συνθήκες τού δίνουν πλεονέκτημα και με χρόνο 1’21″36, το βελτιωμένο Impreza κερδίζει κατά κράτος τη Murcielago. Κι η ομάδα δεν ξόδεψε καν ολόκληρο τον προϋπολογισμό που είχε υπολογίσει. Ελπίζουμε όμως ότι θα πραγματοποιηθεί και μια χρονομέτρηση με καλές καιρικές συνθήκες.

The post Καλή η Murcielago, αλλά μπορείς να την περάσεις με 17 χιλιάρικα ! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα