Μαζί με τα μικροτσίπ, η ενεργειακή κρίση θα σβήσει την παραγωγή

Η παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα μπορούσε να μειωθεί κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο οχήματα ανά τρίμηνο λόγω της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης. Οι αναλυτές της S&P Global Mobility αναφέρουν ότι οι ελλείψεις ανταλλακτικών και τα σημεία συμφόρησης στον εφοδιασμό θα επιβαρύνουν περισσότερο τις αυτοκινητοβιομηχανίες από τον Νοέμβριο έως την άνοιξη του 2023 κι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να επιδεινωθούν περαιτέρω εάν υπάρχουν ελλείψεις στην ενέργεια κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ενώ οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη προσπαθούν

να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης, τα μέτρα που λαμβάνονται μπορεί να μην είναι αρκετά για να προστατεύσουν την αυτοκινητοβιομηχανία από την παύση της παραγωγής. Η S&P Global Mobility λέει ότι τα εργοστάσια μπορεί να χρειαστεί να σταματήσουν τις «αποστολές ολοκληρωμένων οχημάτων λόγω ελλείψεων σε μεμονωμένα εξαρτήματα», καθώς οι προμηθευτές θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οι προβλέψεις είχαν δείξει ότι τα ευρωπαϊκά εργοστάσια αυτοκινήτων θα μπορούσαν να παράγουν μεταξύ 4 και 4.5 εκατομμυρίων οχημάτων ανά τρίμηνο, αλλά εάν τεθούν σε εφαρμογή περιορισμοί ενέργειας, αυτό θα μπορούσε να μειωθεί στα 2.8 εκατομμύρια ανά τρίμηνο, με αποτέλεσμα απώλεια μεταξύ 4.8 και 6.8 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε ετήσια βάση. «Η πίεση στην αλυσίδα εφοδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι έντονη», δήλωσε ο αναλυτής Edwin Pope στο Auto News.

Η πρόβλεψη της S&P Global Mobility ανέλυσε 11 μεγάλους κόμβους παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, κατατάσσοντάς τους σύμφωνα με το ποιοι θα αποδειχθούν πιο ανθεκτικοί στα ενεργειακά ζητήματα που θα ανακύψουν τον ερχόμενο χειμώνα. Η έκθεση επισημαίνει ότι η Τσεχική Δημοκρατία κι η Γερμανία βρίσκονται σε καλή θέση, με την τελευταία να έχει κάνει ιδιαίτερα καλή δουλειά στα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, με τις τρεις χώρες να λαμβάνουν τη χαμηλότερη βαθμολογία όσον αφορά την ενεργειακή αυτάρκεια.

The post Μαζί με τα μικροτσίπ, η ενεργειακή κρίση θα σβήσει την παραγωγή appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα