Το Mitsuoka Himiko είναι ένα Mazda MX-5 που αναπολεί τα παλιά

H Mitsuoka είναι μια μαγική εταιρία: μπορεί να πάρει ένα παλιό Micra και να το κάνει να μοιάζει με κλασική Jaguar. Ευτυχώς για εμάς έχει ασχοληθεί και με το λατρεμένο Miata, από το 2008 μάλιστα και την εποχή της τρίτης γενιάς του ΜΧ-5, όταν πουλήθηκε το μοντέλο RF με τη σκληρή οροφή. Το 2018, η Mitsuoka καταπιάστηκε με την τέταρτη γενιά ND και τη χειροκίνητη μαλακή οροφή. Τώρα, ετοιμάζει μία ακόμα έκδοση, αλλά θα την κυκλοφορήσει σε μόλις 10 μονάδες. Το model year 2024 Mitsuoka Himiko εξακολουθεί να μοιάζει σαν ο

καρπός μιας άγριας νύχτας ενός Morgan Aero 8 και μιας Jaguar XK120 κι είναι διαθέσιμο σε επτά χρώματα: French Mint Pearl Metallic, Solid Grey, Sunshine Orange, Chiffon Ivory Metallic, Jet Black Mica, καθώς και τα νέα για το 2024 Passion Red Metallic και Snowll.

Το εσωτερικό αποκτά δερμάτινη ταπετσαρία, εμβλήματα στα μπροστινά φτερά και σήμα μάσκας που εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας το Cloisonné, μια αρχαία τεχνική για τη διακόσμηση μεταλλικών κατασκευών. Η λίστα με τον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνει μπόλικα καλούδια, που θα έκαναν κάθε κλασικό μοντέλο να τρίβει τα μάτια του: θερμαινόμενα καθίσματα, cruise control, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, πλοήγηση και συσκευή αναπαραγωγής CD/DVD, εάν βέβαια εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τέτοια εν έτει 2023.

Το κλασικό αμάξωμα έχει κληροδοτήσει στο Miata μεγαλύτερους και πιο πομπώδεις προφυλακτήρες, άρα και μεγαλύτερους προβόλους. Το μήκος φτάνει πλέον τα 4.580 χιλιοστά, δηλαδή σχεδόν όσο ένα D-SUV. Πλάτος στα 1.740 κι ύψος στα 1.235 χιλιοστά. Καμία αλλαγή όμως αναφορικά με τα μηχανικά μέρη: το Mitsuoka Himiko του 2024 διατίθεται αυστηρά με τον μικρότερο βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων και 132 ίππων, που συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των έξι σχέσεων. Κοστίζει 6.787.000 ¥, το οποίο ανέρχεται σε σχεδόν 44.000 € με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες, ενώ θα πρέπει να συμβιβαστείτε και με το τιμόνι δεξιά. Αν μάλιστα το θέλετε βαμμένο σε Passion Red Metallic, θα σας κοστίσει επιπλέον 710 €, ενώ το Snowflake White Pearl Mica κοστίζει 355 €.

Η Mitsuoka δεν είναι η μόνη εταιρία που βγάζει τα προς το ζην πουλώντας Miata με ρετρό επίγευση, καθώς η ισπανική εταιρία κατασκευής αμαξωμάτων Hurtan διαθέτει επίσης το Grand Albaycin από το 2008.

The post Το Mitsuoka Himiko είναι ένα Mazda MX-5 που αναπολεί τα παλιά appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα