H νέα Alfa Romeo Milano που έγινε Junior

Η ολοκαίνουρια Alfa Romeo Milano Junior αποκαλύφθηκε και βάζει την ιταλική φίρμα δυναμικά στην κατηγορία των μικρών SUV. Στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι!

UPDATE 15/4/2024: Αντιμετωπίζοντας τις δηλώσεις Ιταλού κυβερνητικού αξιωματούχου περί παράνομης χρήσης του ονόματος Milano για το νέο B-SUV

της, η Alfa Romeo μετονομάζει το μοντέλο της σε “Junior”. Παρότι υποστηρίζει αδιαπραγμάτευτα πως δεν υπάρχει τίποτα έκνομο στη χρήση του ονόματος “Milano”, η Alfa Romeo αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να αποφύγει κάθε διαμάχη. Η επιλογή του ονόματος “Junior” έγινε μέσα από την κληρονομιά που εξασφαλίζει η μακρά ιστορία της μάρκας.

Η “μικρή” Alfa Romeo έρχεται να δώσει μια νέα πνοή στην ιστορική Alfa Romeo και πρακτικά να προσελκύσει νέο κοινό που ζητά ένα κομψό, ευέλικτο SUV. Σε μία γκάμα εκδόσεων από 136 έως 240 ίππους, η Μιλανέζα καλλονή διαθέτει ιδιαίτερη σχεδίαση που χαράζει νέους δρόμους και ταυτόχρονα ενσωματώνει στοιχεία που παραπέμπουν σε θρυλικές Alfa.

Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκαν οι φωτογραφίες του μοντέλου, οι φίλοι της μάρκας έχουν διχαστεί λόγω της σχεδίασης που έχει υιοθετηθεί στο νέο μοντέλο. Πολλοί δε βρήκαν το χαρακτήρα και τη δυναμικότητα μιας “γνήσιας Alfa”, ούτε και το line-up εκδόσεων που θα χαρακτήριζαν ένα “driver’s car”, στοιχεία που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τα ιταλικά μοντέλα. Όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι η Milano Junior δεν είναι ένα τέτοιο μοντέλο. Αντιθέτως, είναι μια πρόταση που έρχεται να προστεθεί στη βάση της γκάμας, πλήρως εναρμονισμένη με τη μόδα της εποχής (σσ. SUV) και κυρίως να προσελκύσει νέους πελάτες και λιγότερο τους παραδοσιακούς Alfisti.

Η μάρκα βασισμένη εξολοκλήρου στα τεχνολογικά προϊόντα της Stellantis, “έχτισε” ένα μοντέλο που ξεκάθαρα τοποθετείται στα B-SUV και με απλά λόγια αποτελεί το νέο ξάδελφο των Fiat 600, Peugeot 2008, Jeep Avenger και Opel Mokka, μεταξύ άλλων. Βλέποντας το λοιπόν με αυτή την οπτική, η Milano Junior είναι ξεκάθαρα το μοντέλο που ξεχωρίζει σχεδιαστικά ανάμεσα στα υπόλοιπα του ομίλου, εκμεταλλευόμενη ταυτόχρονα το σύνολο των μηχανικών μερών και δοκιμασμένων τεχνικών εφαρμογών σε πλατφόρμα, κιβώτια ταχυτήτων και υβριδικά συστήματα.

Σχεδιασμένη στο Alfa Romeo Centro Stile

Σε ένα κόμπακτ διαστάσεων αμάξωμα με μήκος 4,17 m, πλάτος 1,78 m και ύψος 1,5 m, απαντώνται όλα τα ειδικά χαρακτηριστικά του “Made in Italy” σχεδιασμού, όπως η αρμονία στις αναλογίες και οι απαλές, γεμάτες αυτοπεποίθηση, γραμμές. Οι σχεδιαστές του Centro Stile έχουν διαμορφώσει όλες τις επιφάνειες σε συμφωνία με τις ανάγκες των μηχανικών μερών. Το αποτέλεσμα είναι ένα σχήμα που μαγνητίζει το βλέμμα και παίζει με το φως δημιουργώντας έντονες αντανακλάσεις.

Η χαρακτηριστική “ουρά” αποτελεί σαφή αναφορά στην Giulia TZ, ενώ συνολικά οι αναλογίες της Milano Junior αποτελούν ωδή στην απλότητα του ιταλικού στιλ. Η ταυτότητά του μοντέλου υπογραμμίζεται από ένα σύνολο κλασικών και μοντέρνων στοιχείων που συνθέτουν μια αναγνωρίσιμη υπογραφή, με πρωταγωνιστικό ρόλο το εμπρός μέρος. Έτσι βρίσκουμε ένα ζεύγος από ενεργούς Full LED Matrix προβολείς σε διάταξη “3+3”, ενώ η κλασική μάσκα σχήματος “V” έχει σμιλευμένο το θρυλικό λογότυπο της φίρμας.

Οδηγοκεντρική καμπίνα

Στο εσωτερικό της Milano Junior ξεχωρίζει η προσοχή στην λεπτομέρεια, τα υψηλής ποιότητας υλικά και η προσεκτική τοποθέτηση όλων των χειριστηρίων στην ιδανική θέση με σκοπό την άριστη εργονομία. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και πλήρως διαμορφώσιμος με διαγώνιο στις 10,25”, ενώ η πληροφόρηση συμπληρώνεται από την οθόνη του infotainment που έχει διαγώνιο επίσης 10,25” και είναι τοποθετημένη στο ταμπλό. Το interface βασίζεται σε widgets και διαδραστικά γραφικά που διαμορφώνονται μέσω λογικής “Drag and Drop”, προκειμένου ο κάθε χρήστης να προσαρμόζει το σύστημα στα μέτρα του.

Οι αεραγωγοί στο ταμπλό έχουν το σχήμα του τετράφυλλου τριφυλλιού, το χαρακτηριστικό σύμβολο όλων των σπορ Alfa Romeo. Αναλόγως με την έκδοση, η Milano Junior εξοπλίζεται και με τα ελαφριά μπάκετ καθίσματα της Sabelt με ενσωματωμένο προσκέφαλο.

Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις του μοντέλου, οι χώροι επιβατών είναι ικανοποιητικοί και στα πλαίσια της κατηγορίας, με το χώρο φόρτωσης να φτάνει στα 400 lt. Μια έξτρα άνεση προσφέρει η πόρτα με “handsfree” λειτουργία, ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το πρωτοεμφανιζόμενο “cable organizer”, ένας ειδικός χώρος για την εύκολη αποθήκευση του καλωδίου φόρτισης των ηλεκτρικών εκδόσεων.

#tdi_9 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/04/Alfa-Romeo-Milano_08-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_9 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/04/Alfa-Romeo-Milano_09-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_9 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/04/Alfa-Romeo-Milano_10-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 3 Η πρώτη 100% ηλεκτρική Alfa Romeo

Η γκάμα ξεκινά από την υβριδική 48V έκδοση βενζίνης με 136 ίππους και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων στη χώρα μας. Ωστόσο, περιλαμβάνει και δύο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις με 156 ίππους αλλά και 240 ίππους στην κορυφαία έκδοση Veloce. Μελλοντικά η γκάμα θα αποκτήσει και μία τετρακίνητη επιλογή που θα φέρει την ονομασία Q4.

Έτσι η Milano Junior γίνεται η πρώτη 100% ηλεκτρική Alfa Romeo στην ιστορία, ακολουθώντας το δρόμο προς τον εξηλεκτρισμό που πρόσφατα χάραξε η Tonale Q4 PHEV. Η έκδοση Elettrica της Junior υιοθετεί ηλεκτρικό σύστημα τελευταίας γενιάς, με σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα και νέα μπαταρία ιόντων λιθίου. Και οι δύο ηλεκτρικές εκδόσεις με 156 ή 240 ίππους, έχουν μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh που εξασφαλίζει μέση αυτονομία έως 410 km κατά WLTP, ενώ σε αστικό περιβάλλον μπορεί να αγγίξει τα 590 km. Σε κάθε περίπτωση υποστηρίζεται ταχυφόρτιση έως 100 kW στο συνεχές ρεύμα, κάτι που σημαίνει λιγότερο από 30’ για αναπλήρωση από το 10 έως 80% της ενέργειας.

Ακόμα δύο εκδόσεις της Milano Junior διατίθενται με υβριδικό σύστημα. Η πρώτη διαθέτει κίνηση στους εμπρός τροχούς ενώ η δεύτερη με την ονομασία Q4 είναι τετρακίνητη και θα λανσαριστεί σε δεύτερο χρόνο. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,2 lt που αποδίδει 136hp, υιοθετώντας τούρμπο με πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας (VGT), λειτουργία στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller και καδένα χρονισμού αντί για ιμάντα. Το χαρακτηριστικό των υβριδικών εκδόσεων είναι πως ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος μέσα στο κέλυφος του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, μαζί με τη μονάδα του inverter και του κεντρικού ελέγχου. Αυτή η αρχιτεκτονική του υβριδικού συστήματός επιτρέπει στη Junior να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά τόσο κατά το παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα, όσο και σε συνθήκες χαμηλού φορτίου με τον θερμικό κινητήρα να σβήνει όσο πιο συχνά γίνεται για μέγιστη οικονομία.

Milano Junior Veloce με 240 ίππους

Ο στόχος για την Junior ήταν να αποτελέσει το σπορ σημείο αναφοράς μεταξύ των B-SUV μοντέλων της αγοράς, με αποκορύφωμα την έκδοση Veloce που διαθέτει ειδικές βελτιώσεις στον μηχανολογικό τομέα. Με λόγο 14,6:1 το τιμόνι της είναι το πιο γρήγορο της κλάσης και το εμπρός σύστημα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την απόλυτη ακρίβεια που τονίζει τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Επιπλέον, σε σχέση με την έκδοση των 156hp η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 25 mm και οι αντιστρεπτικές ράβδοι έχουν αναθεωρημένη σκληρότητα για να εξασφαλίζουν κορυφαίο κράτημα σε συνεργασία με τις 20αρες ζάντες και τα ειδικά εξελιγμένα ελαστικά. Υπάρχει Torsen μηχανικό μπλοκέ διαφορικό που φροντίζει για την τέλεια κατανομή της ροπής, ενώ τα φρένα υιοθετούν εμπρός αεριζόμενους δίσκους 380 mm και μονομπλόκ τετραπίστονες δαγκάνες.

Σύντομα διαθέσιμη για παραγγελίες

Στο λανσάρισμά της η Milano Junior θα διατεθεί στην ηλεκτρική έκδοση των 156hp και την υβριδική των 136 με κίνηση εμπρός. Η γκάμα συνδυάζει τις συνολικά τέσσερις εκδόσεις (136 HP Ibrida, 136 HP Q4 Ibrida, 156 HP Elettrica και 240 HP Elettrica Veloce) με τα πακέτα εξοπλισμού Techno, Premium, Sport και Speciale που θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο λανσάρισμα.

Όλες οι Junior θα έχουν πλούσιο εξοπλισμό που θα μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία όπως ειδικά σπορ φινιρίσματα στο αμάξωμα και ζάντες αλουμινίου έως 20”, σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών με λειτουργία handsfree και αυτόματο κλείδωμα/ξεκλείδωμα. Στην καμπίνα θα ξεχωρίζουν οι σπορ επενδύσεις από ύφασμα και βινύλιο, το σπορ δερμάτινο τιμόνι, το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού με μασάζ αλλά και ο κρυφός φωτισμός στους αεραγωγούς, την κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων. Η ηλεκτρική Milano Junior θα διαθέτει on-board φορτιστή έως 11 kW για το εναλλασσόμενο ρεύμα, ενώ σημαντική παράμετρο αποτελεί και το έξυπνο σύστημα πλοήγησης με EV Routing.

Όπως και κάθε Alfa Romeo, η Junior θα καλύπτεται από 4ετή εγγύηση για τα μηχανικά μέρη και αντίστοιχης διάρκειας οδική βοήθεια, με τα πρώτα αυτοκίνητα να αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος του καλοκαιριού, σε τιμές άγνωστες προς το παρόν!

#tdi_10 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/04/Alfa-Romeo-Milano_05-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_10 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/04/Alfa-Romeo-Milano_06-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_10 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2024/04/Alfa-Romeo-Milano_07-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 3 Γιατί άλλαξε το όνομα της Milano;

Ο CEO της Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato, τοποθετήθηκε ως προς την απόφαση για την μετονομασία του νέου B-SUV της μάρκας με την εξής δήλωση:

Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα του μοντέλου παρότι γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να διατηρήσουμε τη θετική αύρα με την οποία είναι συνυφασμένα όλα τα μοντέλα της Alfa Romeo και να αποφύγαμε κάθε διαμάχη.

Το όνομα “Junior” ταιριάζει απόλυτα στο αυτοκίνητο και τη μάρκα, όντας άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της και βέβαια πολύ αγαπημένο στους Alfisti. Ως ομάδα, επιλέγουμε για ακόμα μια φορά να μοιραστούμε το πάθος για το εμπορικό μας σήμα και να θέσουμε σε απόλυτη προτεραιότητα το προϊόν και το κοινό μας.

Η προέλευση του ονόματος “Alfa Romeo Junior”

Ως συνέχεια στην επιτυχία της Giulia και της κουπέ έκδοσης Giulia Sprint GT που σχεδιάστηκε από τον Giugiaro για τον Bertone, η Alfa Romeo στόχευσε σε νέους πελάτες μέσω ενός ξεχωριστού μοντέλου με προσιτή τιμή και χαμηλό κόστος χρήσης. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1966 η GT 1300 Junior παρουσιάστηκε στο Balocco και παρότι χωρίς το “Giulia” στην ονομασία της, έδωσε το έναυσμα για μια νέα γενιά Alfa Romeo. Είναι ενδεικτικό ότι κάτι αντίστοιχο εφαρμόστηκε και στην Spider. Η υιοθέτηση του κινητήρα των 1.290 cc που με τον διπλό εκκεντροφόρο απέδιδε 89 HP και επαρκούσε για τελική ταχύτητα πάνω από 170 km/h, ισοδυναμούσε με δυνατές επιδόσεις που ταίριαζαν άψογα με την απολαυστική συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο. Με συνολικές πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 92.000 μονάδες, η GT 1300 Junior σύντομα αποτέλεσε το best seller της γκάμας και ταυτόχρονα ένα ισχυρό “status symbol” της εποχής.

The post H νέα Alfa Romeo Milano που έγινε Junior appeared first on trcoff.gr.

Keywords
alfa romeo, νέα, alfa, milano, junior, alfa, alfa romeo, εγινε, junior, milano, το φως, suv, ελλαδα, fiat, peugeot, jeep, opel, φως, giulia, ωδή, full, led, matrix, widgets, background, jpg, αμιγώς, ηλεκτρικος, kwh, σημαίνει, γνώμονα, sport, βινύλιο, ceo, sprint, spider, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τελος ακινητων, 600 δις, εξτρα, kwh, υιοθετηση, ωδή, αυτοκινητα, αυτοκινητο, ζαντες, ιταλικα, μοδα, οικονομια, υβριδικο, υψος, φωτογραφιες, φως, ceo, fiat, jeep, opel, peugeot, sport, αλλαξε το, αμιγώς, απλα, αρμονια, αρχιτεκτονικη, αυρα, αυτοπεποιθηση, βινύλιο, βλεμμα, βοηθεια, βρισκεται, γινεται, γνώμονα, δευτερο, δηλωση, δηλωσεις, δωσει, διπλο, εγγυηση, υπαρχει, ελαστικα, ενεργεια, επενδυσεις, επιτυχια, ερχεται, εναυσμα, εξυπνο, ζευγος, ζητα, υφασμα, εκδοσεις, κελυφος, κινηση, λειτουργια, λογια, λογο, μασαζ, μηκος, μοντελα, νεα γενια, ομαδα, οδικη βοηθεια, οθονη, ονομα, οντας, παθος, περιβαλλον, πνοη, υπογραφη, πορτα, πωλησεις, ρευμα, ρολο, συνεχεια, συντομα, συγχρονο, ταυτοτητα, τιμη, το φως, φιρμα, φτανει, φορα, background, φιλοι, full, χωρα, widgets, υβριδικα, giulia, led, matrix, μια φορα, ογκο, σημαίνει, σημα, spider, sprint, suv, υλικα
Τυχαία Θέματα