Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Ήπιος με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, υψηλές θερμοκρασίες στο τέλος της ημέρας

Νεφώσεις κατά διαστήματα και πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα προβλέπονται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιόλογη άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια στο τέλος της εβδομάδας. Οι μέγιστες τιμές προβλέπεται τοπικά να φτάσουν τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός,

όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 26 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα πιθανώς καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι, στο Ιόνιο νότιοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τυράσκη, Ήπιος,tyraski, ipios