500 χιλιάδες για κάθε παιχνίδι της Γιουνάιτεντ, αποχωρεί αθόρυβα και η διοίκηση θέλει να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος

12:28 15/5/2024 - Πηγή: Contra

Πολλές μεταγραφές των "Κόκκινων Διαβόλων" τα τελευταία χρόνια δεν ευδοκιμήσαν και όλες μοιράζονταν ορισμένα χαρακτηριστικά που επέφεραν την αποτυχία. Μία από αυτές αναμένεται σύντομα να αποχωρήσει και το πάθημα είναι απαραίτητο να γίνει μάθημα.

Η Γιουνάιτεντ δίχως να αποκτά παίκτες που εξυπηρετούν το δικό της πλάνο, επένδυε πολλά χρήματα σε αστραφτερά ονόματα. Μάλιστα με την πολιτική του "παχυλού πορτοφολιού" που ακολουθούσε δεν είχε κανένα βάρος στις διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα το τελικό κόστος σε συμβόλαια και αγορές να αυξάνεται σε δυσθεώρητα ύψη. Όπως είναι φυσικό,

μία τέτοια λογική δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμη ούτε ακόμα και σε βιντεοπαιχνίδι, πόσο μάλλον σε μία ομάδα η οποία φιλοδοξούσε να κατακτήσει εκ νέου τις κορυφές της χώρας, αλλά και της Ευρώπης.

Ο Ράφαελ Βαράν λοιπόν, ο οποίος δεν θα ανανεώσει, αποτελεί μία από τις τελευταίες τέτοιου είδους μεταγραφές και φυσικά το οικονομικό του αποτύπωμα στον σύλλογο μέχρι σήμερα δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ο ίδιος υποστηρίζεται πως πληρωνόταν 500 χιλιάδες λίρες ανά παιχνίδι και πως οι ετήσιες απολαβές του άγγιζαν τα 18 εκατομμύρια.

Ανεξάρτητα όμως από την οικονομική ρωγμή στο προϋπολογισμό, ο Γάλλος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο αγωνιστικό κομμάτι. Η παρουσία του ήταν κυρίως μέτρια, ενώ επίσης οι τραυματισμοί του τον κατέστησαν αναξιόπιστη λύση στο ροτέισον, αφού ο ίδιος μέχρι σήμερα 93 συμμετοχές, έχοντας όμως απουσιάσει παράλληλα από 41 αγώνες.

Για τους προαναφερθέντες λόγους ο Τζιμ Ράντκλιφ που είναι εκείνος πλέον υπεύθυνος για το αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου επιδιώκει να αλλάξει η μεταγραφική και οικονομική πολιτική της Γιουνάιτεντ ξεκινώντας από το επερχόμενο καλοκαίρι. Πλέον θα δίνεται έμφαση σε περισσότερο σε μεταγραφές με καλύτερη αναλογία κόστους/ οφέλους, ενώ επίσης οι κινήσεις θα στοχεύουν περισσότερο μακροπρόθεσμα και όχι το αντίστροφο.

Διαβάστε περισσότερα

Μάντσεστερ Σίτι: Ορισμένες φορές μία στιγμή είναι αρκετή για το χειρότερο και το καλύτερο, το "ρόλερ κόστερ" συναισθημάτων του Πεπ

Πήγε τελικό Champions League και εντυπωσιάζει, όμως έμεινε εκτός Euro, διχασμός στην Γερμανία

Keywords
Τυχαία Θέματα