Cine-TV #254

Εβδομάδα με ελάχιστες ειδήσεις ή ανακοινώσεις ήταν αυτή που διανύσαμε με τη βιομηχανία να κρατάει της μηχανές της στο «ρελαντί». Ωστόσο, η είδηση που «μονοπώλησε» το ενδιαφέρον ήταν η ανακοίνωση της πρόθεσης από μεριάς της Amazon για δημιουργία νέων ταινιών βασισμένες στο κόσμο του J.R.R. Tolkien και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Αναμένεται ακόμη να διασαφηνιστεί από την εταιρία τόσο η θεματική των ταινιών όσο και ποιος θα αναλάβει τα ηνία

αυτού του μεγαλεπήβολου project, μιας και ο Peter Jackson θα βρίσκεται μόνο σε συμβουλευτικό ρόλο αυτή τη φορά. Ας ελπίσουμε το τελικό αποτέλεσμα -όταν αυτό έρθει- να προσομοιάζει σε ποιότητα αυτό της αρχικής τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Jackson.

Κριτική για το Cunk on Earth

Σύνοψη: Η σειρά ντοκιμαντέρ ακολουθεί την Philomena Cunk καθώς εξιστορεί και ερευνά ιστορικά γεγονότα σε συνδυασμό με συνεντεύξεις με ειδικούς. Μία εμπεριστατωμένη μάτια στην ιστορία του κόσμου μέσα από το ρεπορτάζ – οδοιπορικό της έγκριτης δημοσιογράφου Philomena Cunk.

Ακολουθούμε τη δημοσιογράφο σε ένα ταξίδι στην ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης, παρουσιάζοντας και ρίχνοντας φως σε μια σειρά από τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα ανά τους αιώνες. Το δεύτερο κεφάλαιο της έγκριτης ερευνητικής σειράς ντοκιμαντέρ με κεντρική παρουσιάστρια την Cunk.

Αυτή τη φορά, η -ερευνητική- σειρά βγαίνει από τα στενά σύνορα της Βρετανίας -της οποίας την ιστορία αφηγήθηκε στη πρώτη σεζόν- και εξερευνά μέσω επιτόπιας έρευνας και συνεντεύξεις με ειδικούς την ιστορία της ανθρωπότητας αλλά και της Γης. Μια σειρά παρακαταθήκη για την πορεία του ανθρώπινου είδους αλλά και της Γης στην οποία κατοικούμε αυτή τη στιγμή και την επίδραση που έχει η ανθρωπότητα σε αυτή. Δίνοντας απαντήσεις και φωτίζοντας αδιευκρίνιστες και ανεξερεύνητες πτυχές της Ιστορίας.

Μια εμπεριστατωμένη, ενδελεχής και ποιοτική καταγραφή της ιστορίας της ανθρωπότητας, διαρκείας πέντε ημίωρων επεισοδίων. Σάτιρα υψηλού επιπέδου, σε ένα μοναδικό mockumentary, το οποίο παρωδεί με μοναδικό τρόπο την ιστορία της ανθρωπότητας. Η ανθρώπινη ασημαντότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Trailers

Peter Pan & Wendy

Σκηνοθέτης: David Lowery (The Green Knight)
Πρωταγωνιστούν: Jude Law, Alexander Molony, Ever Anderson
Πρεμιέρα: 28 Απριλίου 2023, (Disney+)

Το “Peter Pan & Wendy” παρουσιάζει τη Wendy Darling, ένα νεαρό κορίτσι που φοβάται να αφήσει πίσω το πατρικό της σπίτι, το οποίο συναντά τον Peter Pan, ένα αγόρι που αρνείται να μεγαλώσει. Μαζί με τα αδέρφια της και μια μικροσκοπική νεράιδα, την Τίνκερμπελ, ταξιδεύει με τον Πίτερ στον μαγικό κόσμο της Χώρας του Ποτέ. Εκεί, συναντά έναν κακό πειρατή καπετάνιο, τον Captain Hook, και ξεκινά μια συναρπαστική και επικίνδυνη περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα.

Επιστροφή για την κλασική νουβέλα του J.M. Barrie με τον Jude Law στον ρόλο του Captain Hook. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας θα βρίσκεται ο David Lowery, γνωστός από το πρόσφατο –και αρκετά ενδιαφέρον- Green Knight.

The Pope’s Exorcist

Σκηνοθέτης: Julius Avery (Samaritan)
Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Franco Nero, Ralph Ineson
Πρεμιέρα: 7 Απριλίου 2023, (Αμερική)

Εμπνευσμένο από το πραγματικό αρχείο του πατέρα Gabriele Amorth, επικεφαλής εξορκιστή του Βατικανού (τον οποίο ενσαρκώνει ο βραβευμένος με Όσκαρ, Russell Crowe), το The Pope’s Exorcist ακολουθεί τον Amorth καθώς ερευνά την τρομακτική κατοχή ενός νεαρού αγοριού και καταλήγει να αποκαλύπτει μια συνομωσία αιώνων που το Βατικανό προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρατήσει κρυφή. Το trailer βρίθει Vibes Εξορκιστή.

About My Father

Σκηνοθέτης: Laura Terruso, (Dickinson)
Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Sebastian Maniscalco, Kim Cattrall
Πρεμιέρα: 26 Μαΐου, (Αμερική)

Η ταινία επικεντρώνεται γύρω από τον Sebastian (Maniscalco), ο οποίος ενθαρρύνεται από την αρραβωνιαστικιά του (Leslie Bibb) να φέρει τον μετανάστη, κουρέα, πατέρα του, Salvo (De Niro) σε μια συνάντηση για ένα Σαββατοκύριακο με την πάμπλουτη και εξαιρετικά εκκεντρική οικογένειά της μέλλουσας γυναίκας του (Kim Cattrall, Anders Holm, Brett Dier, David Rasche).

Το Σαββατοκύριακο εξελίσσεται σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως σύγκρουση πολιτισμών, αφήνοντας τον Sebastian και τον Salvo να ανακαλύψουν ότι το σπουδαίο στην οικογένεια είναι τα πάντα για την οικογένεια, τις ρίζες της και την αγάπη για μέλη της. Ίσως έχουμε «χορτάσει» τον Robert De Niro στο ρόλο του πατέρα-παππού σε κωμωδίες εδώ και καιρό, ωστόσο ο ίδιος επανέρχεται σε αντίστοιχους ρόλους.

Fubar

Πρεμιέρα: 25 Μαΐου (Netflix),8 επεισόδια

Από τον δημιουργό Nick Santora (Reacher, Prison Break): Ένας πράκτορας της CIA στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης ανακαλύπτει ένα οικογενειακό μυστικό. Αναγκασμένος να επιστρέψει στο πεδίο για μια τελευταία δουλειά. Το FUBAR αντιμετωπίζει τις παγκόσμιες οικογενειακές δυναμικές σε ένα παγκόσμιο σκηνικό κατασκόπων, δράσης και χιούμορ. Ο Arnold Schwarzenegger εμφανίζεται για πρώτη φορά στη «μικρή οθόνη».

Ted Lasso, 3η Σεζόν

Πρεμιέρα: 15 Μαρτίου (Apple TV+), 12 επεισόδια

Στην –νέα- τρίτη σεζόν της σειράς Ted Lasso, η νεοφώτιστη AFC Richmond αντιμετωπίζει τη κριτική του Τύπου, καθώς οι προβλέψεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης την τοποθετούν στην τελευταία θέση της Premier League και ο Nate (Nick Mohammed), ο οποίος πλέον χαρακτηρίζεται ως το “παιδί-θαύμα”, έχει πάει να εργαστεί για τον Rupert (Anthony Head) στη West Ham United.

Στον απόηχο της αμφιλεγόμενης αποχώρησης του Nate από τη Richmond, ο Roy Kent (Brett Goldstein) αναλαμβάνει βοηθός προπονητή μαζί με τον Beard (Brendan Hunt) ώστε να βοηθήσουν τον Ted (Jason Sudeikis) στην προσπάθειά του να σώσει την ομάδα. Η “feel good” σειρά του Apple TV+ επιστρέφει, με τον Sudeikis στον κεντρικό ρόλο του πράου και καλοκάγαθου Αμερικανού προπονητή ποδοσφαίρου, ο οποίος προσπαθεί να «επιβιώσει» στην αγγλική πραγματικότητα.

Cine-TV Νέα

Έρχονται νέες ταινίες στον κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Η Warner Bros. και η New Line Cinema προχώρησαν σε συμφωνία για τη δημιουργία περισσότερων ταινιών βασισμένων στον ” Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”. Η Embracer Group AB, η οποία κατέχει τα δικαιώματα των βιβλίων “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” και “Το Χόμπιτ”, προχώρησε σε πολυετή συμφωνία που θα επιτρέψει στη Warner Bros. να γυρίσει νέες ταινίες βασισμένες στα αγαπημένα βιβλία του J.R.R. Tolkien.

Η είδηση αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης κλήσης κερδών της Warner Bros. Discovery και έρχεται μετά την αγορά των δικαιωμάτων του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Χόμπιτ από την Embracer Group πέρυσι. Προς το παρόν έχουμε ελάχιστες πληροφορίες για το σχετικό project, ωστόσο σύντομα αναμένουμε να μάθουμε πολλά περισσότερα για τις επερχόμενες ταινίες της Warner.

Η σειρά Succession του HBO θα ολοκληρωθεί μετά την 4η σεζόν

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο The New Yorker, ο δημιουργός της σειράς, Jesse Armstrong, ανακοίνωσε ότι το αναγνωρισμένο οικογενειακό δράμα Succession του HBO θα ολοκληρωθεί επίσημα μετά την επερχόμενη τέταρτη σεζόν. Το τελευταίο μέρος του έπους της οικογένειας Roy έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις 26 Μαρτίου.

Οι δημιουργοί αποφάσισαν η σειρά να ολοκληρωθεί και η ιστορία της να κλείσει όσο βρίσκεται ακόμη σε υψηλό επίπεδο, προτού αρχίζει να πλατειάζει και να χάνει τη δυναμική της. Μια σειρά με πολύ ενδιαφέρουσα θεματική και εξιστόρηση, γεμάτη μοναδικές ερμηνείες.

Ο Tom Hardy επιβεβαίωσε ότι ξεκινάει το στάδιο Pre-Production για το Venom 3

Καθώς εργάζεται στην προπαραγωγή για το Venom 3, ο πρωταγωνιστής της υπερηρωικής ταινίας, Tom Hardy, αποκάλυψε μια «κομμένη» σκηνή του Venom από την πρώτη ταινία. Ο ηθοποιός ανέβασε στο Instagram και μοιράστηκε μια σκηνή, στην οποία εμφανίζεται ο Eddie Brock του Hardy καθώς δίνει εσωτερική μάχη με τον Venom για να πάει σε ένα νοσοκομείο. Στη συνέχεια, ο Hardy επιβεβαίωσε ότι η προπαραγωγή του Venom 3 βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ο Tom Hiddleston θα επιστρέψει στη 2η σεζόν του The Night Manager

Το Amazon Prime Video και το BBC αναπτύσσουν ήδη τη δεύτερη σεζόν του αναγνωρισμένου κατασκοπευτικού θρίλερ The Night Manager, τα γυρίσματα του οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα φέτος στο Λονδίνο και τη Νότια Αμερική. Ο “Loki” του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, Tom Hiddleston, υπέγραψε για να επαναλάβει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως Jonathan Pine.

Δεν είναι σαφές αν ο Hiddleston θα είναι ο μόνος που θα επιστρέψει από το καστ της πρώτη σεζόν. Η πρώτη σεζόν της σειράς είχε προβληθεί το 2016 – επτά χρόνια πρίν – και είχε αποσπάσει αρκετά βραβεία και θετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς, και πλέον, όπως είναι φανερό, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τη δημιουργία της δεύτερης σεζόν.

The post Cine-TV #254 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, robert de niro, jude law, russell crowe, prison break, arnold schwarzenegger, premier league, jason sudeikis, ειδήσεις, amazon, ηνία, project, jackson, φως, david, green, law, alexander, knight, russell, nero, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, vibes, laura, sebastian, kim, μαΐου, nick, prison, cia, fubar, arnold, schwarzenegger, ted, apple, league, head, west, jason, warner, bros, cinema, group, hbo, δραμα, venom, instagram, night, video, bbc, marvel, gameover, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, instagram, hbo, ηνία, δουλεια, ηθοποιος, θριλερ, κωμωδιες, λονδινο, ντοκιμαντερ, ταινιες, φως, amazon, apple, bbc, cinema, cia, αγαπη, αγορα, αμερικη, βατικανο, βγαινει, βρισκεται, γεγονοτα, γυρισματα, δευτερο, εξελιξη, επτα, ερευνα, ερχεται, εταιρια, ζωη, μηχανες, κεφαλαιο, μαΐου, ματια, μυστικο, νεες ταινιες, νοτια αμερικη, νουβελα, ομαδα, παντα, οικογενεια, πεδιο, ποιοτητα, ρολο, σατιρα, σεζον, συνεχεια, συντομα, σειρα, σπιτι, τινκερμπελ, τριτη, φορα, χιουμορ, χομπιτ, green, group, αγορι, αιωνες, alexander, arnold, arnold schwarzenegger, δικαιωματα, david, fubar, gameover, project, jackson, jude law, knight, kim, laura, law, league, nick, marvel, nero, night, νοσοκομειο, πληροφοριες, premier league, robert de niro, prison, russell crowe, russell, sebastian, schwarzenegger, σκηνη, ταξιδι, ted, venom, vibes, βοηθος, west, warner, bros
Τυχαία Θέματα