Από τη «Βίβλο» του καγκεμπίτη Σούμαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Του Κώστα Πρώιμου

Έχουν περάσει σαράντα ολόκληρα χρόνια από την ενδιαφέρουσα διάλεξη που πραγματοποίησε ο κ. Schuman στο Λος Άντζελες με κύριο θέμα: Τακτική Υπονόμευση (Tactical Subversion). To επώνυμό του θα μπορούσε να παραπέμπει σε Αμερικανό γερμανικής προέλευσης, ωστόσο ο ανωτέρω κύριος υπήρξε γνωστός στους κύκλους της κατασκοπείας ως Μπεζμένοφ καθότι ο ίδιος ως Ρώσος υπήρξε υψηλόβαθμος πράκτορας της KGB στον τομέα Προπαγάνδας και Τύπου.

«Θα διερωτάστε με τι ασχολείται η ΚGB» είχε πει κατά τη διάρκεια της ανωτέρω εκδήλωσης απευθυνόμενος

χαρακτηριστικά στο ακροατήριο. «Άραγε μηχανεύεται ως μυστική υπηρεσία το κλέψιμο απορρήτων εγγράφων και την εκτέλεση επικίνδυνων αποστολών όπως σε μια κινηματογραφική ταινία του James Bond λόγου χάριν;» συνέχισε αυξάνοντας το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων… «Μέγα λάθος! Μόνο το 15% των δραστηριοτήτων της KGB εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Το υπόλοιπο 85% του χρόνου, χρήματος και χρήσεως ανθρωπίνου δυναμικού είναι επικεντρωμένο επί θεμάτων “Υπονόμευσης και Ανατροπής”. Αμφότερες είναι δραστηριότητες εκ φύσεως καταστροφικές, αμφίδρομες, προφανείς αλλά νόμιμες στη Δύση. Σκοπός τους αποτελεί η ανατροπή της υφισταμένης αντίληψης της πραγματικότητας και στόχος η εξουδετέρωση και η υποδούλωση μιας χώρας. Εφαρμόζεται σε περιόδους έντονης “Κοινωνικής Αφύπνισης” και “Εθνικών τραγωδιών”, όταν η κοινωνία είναι σε κατάσταση έντονου στρες και άμεσης ανάγκης, άρα δεκτική στην εισαγωγή στην κουλτούρα της “Ανατρεπτικών Ιδεών και Δοξασιών”.
Κατά την κατάληξη της “Τακτικής Υπονόμευσης”, στην περίοδο της κρίσης, η χώρα οδηγείται είτε σε εισβολή, είτε σε εμφύλιο ώστε να επέλθει η τελική επιθυμητή “Εξομάλυνση” και “Σταθεροποίηση”».

Ασφαλώς όλοι παρακολουθούσαν τον κ. Μπεζμένοφ (Σούμαν για τους Αμερικανούς) με δέος και απόλυτη προσήλωση. Υποψιάζεστε μήπως αυτές οι μέθοδοι έχουν εφαρμοστεί και στη χώρα μας; Για να το τεκμηριώσουμε ή αν μη τι άλλο να προβληματιστούμε έντονα ας αποσαφηνίσουμε τις τέσσερις διαδοχικές περιόδους που συνθέτουν την “Τακτική Υπονόμευσης”.

Η πρώτη φάση της αποδυνάμωσης-αντικατάστασης (Demoralization κατά τα λεγόμενα του Μπεζμένοφ) εκκίνησε με την αποδόμηση των καθιερωμένων Ηθών και Αξιών. Έπρεπε να εισαχθούν νέες “ρηξικέλευθες” ιδέες στο λογισμικό της επερχόμενης γενιάς. Θρησκεία, οικογένεια αλλά και πολλές κοινωνικές πτυχές σφυροκοπήθηκαν ανηλεώς ώστε να είμαστε πλέον σε θέση ως πειθαναγκαζόμενοι να “αποδεχτούμε” μια Ευρωπαϊκή και διεθνιστική ταυτότητα. Μήπως σας θυμίζει κάτι; Ήμασταν πλέον έτοιμοι ως “σύγχρονοι” δήθεν πολίτες να περάσουμε στη χρυσή εποχή του εκσυγχρονισμού -βλέπε δεύτερη φάση κατά Σούμαν- γνωστή ως Αποσταθεροποίηση (Destabilization)- με κήρυκα και πολιτικό εκφραστή τον κύριο Σημίτη, υπό την ευγενική χορηγία της προπαγάνδας των τότε κραταιών ΜΜΕ. Ας μην ξεχνάμε κυρίως οι παλαιότεροι πως πάλαι ποτέ ισχυροί εκδότες περιοδικών life style αποτόλμησαν να αναφερθούν στο επιβεβλημένο “ξεβλάχεμα” που κάνουν σε τούτη τη χώρα. Το άρμα του εκσυγχρονισμού ως έκφανση και παράμετρος της Αποσταθεροποίησης έφερε με απόλυτη επιτυχία εις πέρας το επιχειρησιακό του έργο. Από μια επίπλαστη ευμάρεια και μια “δανεική” όπως απεδείχθη Ευρωπαϊκή πραγματικότητα κατά την οποία αισθανθήκαμε όλοι μας λιγότερο ή περισσότερο θεοί και συνάμα Ευρωπαίοι, ξεχάσαμε τις παραδόσεις, αποτάξαμε χρηστά ήθη και έθιμα, απαρνηθήκαμε την αυθεντικότητα της καταγωγής και της εθνικής μας ταυτότητας εν μέρει και στρώσαμε άθελά μας και με περίσσεια αφέλεια τον δρόμο στην τρίτη φάση αυτή της κρίσης. Ασφαλώς θα θυμάστε καλά την είσοδό μας στα μνημόνια εν μια νυκτί, τις βίαιες και οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων που συντάραξαν συθέμελα την νεοελληνική κοινωνία σβήνοντας το άπιαστο τελικά αμερικάνικο όνειρο υφαρπάζοντας συνάμα τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής από εκατομμύρια “κεραυνοβολημένους” και εξαπατημένους Έλληνες. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο να βιώσουμε πρωτόγνωρα γεγονότα για τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία ακόμη και το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital controls. Επίσης σε νευραλγικούς τομείς και υποδομές για την εθνική ασφάλεια χτύπησε “κόκκινος συναγερμός” καθώς με την αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδο παράνομων μεταναστών αλλοιώθηκε σημαντικά η κυρίαρχη ποσόστωση των ημεδαπών.

Σημαντικό ρόλο στο ανωτέρω σενάριο έπαιξαν οι sleepers που με την αφύπνισή τους κατέλαβαν καίρια πόστα διευθύνοντας φερειπείν ΜΚΟ, μεγάλους εκδοτικούς οργανισμούς, τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και λαμβάνοντας σημαντικές πολιτικές αποφάσεις υπό συνήθως εξωκοινοβουλευτικές μεν υπουργικές ιδιότητες δε, για ευνόητους λόγους. Οι εκλεγμένοι ηγέτες υποκύπτουν ή εκτελούν έξωθεν και άνωθεν εντολές ακόμη και παραιτούνται (περίπτωση Παπανδρέου). Οι μετέπειτα συγκυβερνήσεις αποδεικνύονται άοκνες και κυρίως τρωτές. Ούτε τρία χρόνια δε διήρκησε η τύποις πολλά υποσχόμενη σύμπραξη Σαμαρά- Βενιζέλου. Η όποια ελπίδα διαφάνηκε στο πρόσωπο του φερέλπιδος Αλέξη Τσίπρα πνίγηκε στα βαθιά νερά του παγκόσμιου οικονομικού κατεστημένου που απλώς χρησιμοποίησε τις ψευδεπίγραφες αριστερές περγαμηνές για να προλειάνει δολίως το έδαφος για την τέταρτη φάση της Εξομάλυνσης (Νormalization) κατά Σούμαν, η οποία συμπτωματικά (ας γελάσουμε) βαφτίστηκε ως επιστροφή στην κανονικότητα από την κυβέρνηση του εκλεκτού Αυτών (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ), δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το εγχώριο δημοσιογραφικό γεγονός πως έγκριτοι αρθρογράφοι και σημαντικά συστημικά ΜΜΕ κατάφεραν σε σημαντικό βαθμό πριν καλά-καλά αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου να αναγορεύσουν τον νεότερο Μητσοτάκη ως τη μοναδική πολιτική λύση, “τερματίζοντάς το” επικοινωνιακά -αποκαλώντας τον επανειλημμένα ως τον νέο Μωυσή, εδώ “κολλάει” και το “Σωτήρας”- που ως εμπνευσμένος και χαρισματικός ηγέτης θα οδηγήσει τον ταλαιπωρημένο από τις διαδοχικές και άγριες οικονομικό-κοινωνικές κρίσεις λαό του στη Γη της Επαγγελίας. Δεν είναι καθόλου αστείο καθώς τα ανωτέρω έχουν γραφτεί και υπογραφεί επισήμως. Όμως τι θα μπορούσε να σημαίνει “Εξομάλυνση” και επιστροφή στην κανονικότητα στην πράξη; Ασφαλώς τη μεγαλύτερη πολιτική πλάνη, εκεί ακριβώς που η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων σπάνε από κοινού κάθε ρεκόρ. Νέοι επικοινωνιακοί όροι εφευρίσκονται από τους τομείς Προπαγάνδας και Τύπου των σημερινών μυστικών υπηρεσιών, υιοθετώντας τις τακτικές του προκατόχου τους, πράκτορα της KGB με το επώνυμο Σούμαν ή Μπεζμένοφ. Οι… άριστοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη που, τουναντίον έχουν καταφέρει να αποτελματώσουν ή και να οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση μια ολόκληρη χώρα με την “αναμφισβήτητη” πολιτική επιστημοσύνη και αυθεντία τους, φαντάζουν ως άφθαρτοι-προστατευόμενοι από μια φαιδρά προπαγάνδα που παρουσιάζει το μαύρο-άσπρο. Και ας έχουν συμβεί σε τούτη τη χώρα σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια όσα τραγελαφικά και άκρως επικίνδυνα δεν τελέστηκαν ποτέ άλλοτε.

Είναι πλέον ξεκάθαρο αρκεί βεβαίως να μη διαθέτουμε απόλυτα οπαδική ματιά πώς η Ελλάδα πάει κατά διαόλου, το χρέος διογκώνεται και ήδη το ενδεχόμενο αποπληρωμής του προκαλεί δυνατό και νευρικό γέλωτα στους γνώστες στοιχειώδους λογιστικής και οικονομικών. Η ακρίβεια κυμαίνεται σε δυσθεώρητα ύψη, η εγχώρια εγκληματικότητα έχει θεριέψει όσο ποτέ άλλοτε, η εθνική μας κυριαρχία απειλείται από μια αβάσταχτη ελαφρότητα στην εξωτερική πολιτική που επιδεικνύεται εκ των… έσω, η δημόσια περιουσία έχει παραχωρηθεί με διαδικασίες εξομάλυνσης (fast track) σε ξένα κεφάλαια, ενώ σταδιακά κινδυνεύει και κάθε μορφής ιδιωτική περιουσία κυρίως αυτή που προς το παρόν ανήκει στις αυξανόμενες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αναμφισβήτητα η ίδια νεοελληνική κοινωνία έχει κατακερματιστεί. Προφανώς αυτή είναι η “Εξομάλυνση” για την οποία κόπτονται όλοι καθημερινά και ενδέχεται (αν δε λάβουν χώρα συγκυριακά παγκόσμιας εμβέλειας χρηματοπιστωτικά ή γεωπολιτικά γεγονότα (πολλές φορές αυτά βαδίζουν χέρι-χέρι), ολόκληρες γενιές να ζήσουν με αυτή τη νέα πολιτική μορφή της “Εξομάλυνσης” στο πετσί και το μυαλό τους…

The post Από τη «Βίβλο» του καγκεμπίτη Σούμαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίβλο, Σούμαν, Κυριάκο Μητσοτάκη,vivlo, souman, kyriako mitsotaki