Ayξηση 3% στα κερδη της coca cola hellenic...

21:11 8/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ύψους 111 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, εμφάνισε η Coca Cola HBC ...
το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 3,38 δισ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 1% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο όγκος των πωλήσεων υποχώρησε κατά 1% καθώς διαμορφώθηκε στα 1,004 δισ. μονάδες.
«Για το υπόλοιπο του 2013, αναμένουμε να παραμείνουν αμετάβλητες οι βασικές παράμετροι των συνθηκών αγοράς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι διαθέτουμε την ικανότητα
να αυξήσουμε τη λειτουργική αποδοτικότητα αλλά και να τηρήσουμε τις στρατηγικές μας δεσμεύσεις: την ισχυροποίηση της θέσης μας στην αγορά, τη βελτίωση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και την έμφαση στον έλεγχο του κόστους μέσω της πειθαρχημένης διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης και τη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους», δήλωσε ο Δημήτρης Λόης, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC.
Νέα μερισματική πολιτική από το 2014
Η Coca Cola HBC, ο δεύτερος μεγαλύτερος εμφιαλωτής αναψυκτικών της Coca Cola παγκοσμίως, ανακοίνωσε επίσης ότι αλλάζει τη μερισματική της πολιτική, λίγους μόλις μήνες μετά την αποχώρησή της από την Ελλάδα.
Η εταιρεία θα υιοθετήσει από το 2014 νέα, προοδευτική μερισματική πολιτική, με στόχο ένα payout ratio ύψους 35-45% επί των συγκρίσιμων καθαρών κερδών.
Keywords
Τυχαία Θέματα