Αυτη ειναι η ελλαδα που ονειρευομαστε;

13:05 18/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«Μια κοινωνία προβάτων θα βγάλει αναπόφευκτα
κάποια στιγμή μια κυβέρνηση λύκων»
Henry de Jouvenel Γάλλος πολιτικός.
Δεν ξέρω πραγματικά αν αυτή η ρήση του Γάλλου πολιτικού εκφράζει τη σημερινή...
κατάσταση στην Ελλάδα και αν είμαστε μια κοινωνία προβάτων. Σίγουρα όμως έχει βάση, για τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και τον ολισθηρό δρόμο που μας οδηγούν οι πολιτικοί μας.

Όλος αυτός ο ξεσηκωμός του Ελληνικού λαού, που πριν λίγους μήνες επευφημούσε και πανηγύριζε τη νίκη
των Τσίπρα-Καμμένου ως «Μεσαίες», τώρα έχει στραφεί εναντίον τους και τους περνάει από λαϊκά δικαστήρια. Η αυταρχικότητα με την οποία ασκεί την εξουσία η συγκυβέρνηση, αγγίζει τα όρια του «φασισμού».

Τα κατεπείγοντα νομοσχέδια που έρχονται και ψηφίζονται στη βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία, η παραβίαση του Συντάγματος σε πολλές περιπτώσεις, οι πολλές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δείχνουν δικτατορικές νοοτροπίες. Ο κόσμος βρίσκεται σε πλατείες πεζοδρόμια, δρόμους και Λεωφόρους χωρίς επιστροφή στα σπίτια τους με άδεια καλάθια. Ας αποφασίσουν οι «σύντροφοι» να ενσκήψουν πάνω στα προβλήματα τους, και να αφήσουν κατηγορίες για εγκάθετους-ακροδεξιούς και διχασμούς!

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως μια κυβέρνηση της αριστεράς, προστάτιδα των φτωχών και κατατρεγμένων εμφανίζεται τόσο σκληρή; Είχε δίκιο ο Πλάτωνας όταν πριν από πολλούς αιώνες μιλούσε για προστασία και ότι είναι:
«Αυτή και μόνο είναι η ρίζα από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος: όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά, είναι ο προστάτης».

Αντί λοιπόν για προστάτη ο Ελληνικός λαός ψήφισε έναν «Τύραννο»; Αν έτσι έχουν τα πράγματα, και ξεγελάστηκε η κοινωνία μας, τότε έχει απόλυτο δίκιο ο Μέγας Βασίλειος:

«Ακρισία δήμου το χείριστον εις προΐστατο». Που σημαίνει: Η έλλειψη κρίσις του λαού, ανέδειξε στην εξουσία το χειρότερο!
Ας προσέχαμε! Το πάθημα, μάθημα με τα παραμύθια της εξουσίας!
Keywords
Τυχαία Θέματα