Γαπ : κανεις δεν ηθελε να φωτογραφηθει μαζι μου, λες και ημουν... λεπροσ!!!

10:03 19/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Σε νέες αποκαλύψεις για την πρωθυπουργική του θητεία προέβη ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συμμετείχε σε ένα ιατρικό συνέδριο στις Βρυξέλλες με το παράξενο και μάλλον πρωτότυπο θέμα...
«Πώς να τραβήξεις την προσοχή ενός Πρωθυπουργού σε ένα πρόβλημα δημόσιας Υγείας, όπως η Ηπατίτιδα C».

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας
αναφέρθηκε σε πολλά περιστατικά από τη θητεία του, σημειώνοντας ότι στις πρώτες συναντήσεις με τα ηγετικά στελέχη της ΕΕ (Ρομπάϊ, Τρισέ, Γιούνκερ, Μπαρόζο, Μέρκελ) αισθανόταν σαν να ήταν «λεπρός».
«Κανείς δεν ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί μου, ούτε καν για μία selfie» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, «για να μην προσβληθούν από τον ίδιο ιό που έπασχε η Ελλάδα. Ήμασταν στιγματισμένοι»

Μιλώντας για την στάση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ είπε: «Εμείς προωθήσαμε τεράστια μέτρα λιτότητας, μείζονες μεταρρυθμίσεις, αρκετές για να γίνουμε το νούμερο 1 των χωρών του ΟΟΣΑ στις πολιτικές προσαρμογής. Ωστόσο, οι αγορές ακόμα δεν καταλάβαιναν. Η αντίδραση από πολλούς ήταν να απομονώσουν περαιτέρω την Ελλάδα – ακόμα να μιλούν για ένα Grexit. Αλλά αυτό το μόνο που έκανε ήταν να επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα στην ευρωζώνη».

Ο Γ. Παπανδρέου έκανε έναν ακόμη παραλληλισμό με τις μεταδοτικές ασθένειες: «Με χτύπησε ακόμη μια φορά, δύο χρόνια πριν, όταν καθόμουν δίπλα στον πρόεδρο της Γουινέας Αλφα Κοντέ, στον ΟΗΕ. Το μήνυμά του για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα ήταν δραματικό: «Παρακαλώ μην κλείσετε τα σύνορά μας και επιχειρήσετε να απομονώσετε την χώρα μου. Αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα, ούτε θα σταματήσει το φάντασμα της μόλυνσης». Ζήτησε συλλογική δράση από τη διεθνή κοινότητα!» είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Υιοθέτησε δε την πρόταση από τον αμερικανό καθηγητή δημόσιας υγείας, Τζακ Τσόου, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ένας συνασπισμός χωρών, κάτι σαν το ΝΑΤΟ, όπως το ονόμασε, μια συμμαχία που θα καταπολεμά τις πανδημίες. «Αυτό είναι ό, τι χρειαζόμασταν στην Ευρώπη. Η κρίση του δημόσιου χρέους αποκάλυψε όχι μόνο τα λάθη που κάναμε στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό, είναι ότι η ελληνική κρίση αποκάλυψε πολλές από τις ατέλειες στη διακυβέρνηση της Ευρωζώνης. Και αυτό που απαιτείται τελικά, είναι συντονισμένη συλλογική δράση».

Mιλώντας για την δημιουργία του ESM o κ. Παπανδρέου σημείωσε: «Η Ελλάδα και άλλοι έχουν επωφεληθεί από αυτή τη σημαντική κίνηση. Ωστόσο, στο τέλος η πραγματική δύναμη ήταν η δήλωση Ντράγκι του «ό,τι χρειάζεται» η οποία έβαλε τέλος στην μετάδοση του ιού στην Ευρωζώνη».
Keywords
Τυχαία Θέματα