Η ομιλια του πρωθυπουργου στη βουλη...

20:48 24/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Την ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και οι χώρες της ΕΕ να αναλάβουν...
το μερίδιο που τους αναλογεί στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης επισήμανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του για τπ προσφυγικό.

Αναφερόμενος ξεχωριστά στη μονομερή δράση της Αυστρίας, τόνισε ότι η Ελλάδα
δεν μπορεί, παρά να απαιτήσει οι εταίροι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, προαναγγέλλοντας ότι η Αθήνα θα ασκεί βέτο σε κοινές ευρωπαϊκές αποφάσεις, εάν δεν υπάρξει σαφής επιμερισμός του αριθμού των προσφύγων που θα υποδέχεται κάθε χώρα.

Παράλληλα, είπε ότι δεν θα δεχτεί να υπάρχουν χώρες, οι οποίες δεν υποδέχονται κανέναν πρόσφυγα, ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά, τονίζοντας ότι και ο ίδιος ζητά τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 7 Μαρτίου, προκειμένου, όπως είπε, να υπάρξει εθνική συνεννόηση για το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον κ. Μητσοτάκη και την κυρία Γεννηματά και βρίσκεται και στη διάθεση των λοιπών πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο περιστατικό με τη γουρουνοκεφαλή που κάρφωσαν άγνωστοι έξω από το «hotspot» στο Σχιστό, καλώντας όλα τα κόμματα να προβούν σε απερίφραστη καταδίκη.

Αποστάσεις από Κουτζαμάνη - Νέα έκκληση για διάλογο με τους αγρότες, με αιχμές όμως για τα εισοδήματα που δηλώνουνΑκόμη, ο πρωθυπουργός φάνηκε να τηρεί αποστάσεις από την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, για να ανοίξουν τα μπλόκα, λέγοντας ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όταν πρόκειται για τις αντιδράσεις μιας κοινωνικής ομάδας, που νιώθει ότι αδικείται».

Ταυτόχρονα, όμως, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Προμαχώνα, την οποία αντιμετώπισε ξεχωριστά, τονίζοντας ότι το κλείσιμο των συνόρων στο συγκεκριμένο σημείο βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, την ώρα μάλιστα που βρίσκεται στο προσκήνιο η συζήτηση για κλείσιμο των συνόρων, εξαιτίας των προσφυγικών ροών.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε, όπως είπε, στην ανάγκη διαλόγου με τους αγρότες, κάλεσε όμως την εθνική αντιπροσωπεία να δει τους πίνακες με τα εισοδήματα που δηλώνουν οι αγρότες, με βάση τα οποία φορολογούνται.

«Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε το 5% των αγροτών, που έχει εισοδήματα 50.000 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά, αλλά τόνισε ότι «θα προστατεύσουμε το 90% των αγροτών, που βγάζουν 5.000-10.000 ευρώ».

«Θα στηρίξουμε τη μεγάλη μάζα των αγροτών, αλλά όχι εκείνους που περιφέρονται στα μέσα ενημέρωσης και παίρνουν επιδοτήσεις 80.000 και 90.000 ευρώ» υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα έχει αύριο με αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι, σε αυτό το θέμα, θα υπάρξει συνεννόηση.

Παράλληλα, άφησε υπονοούμενα για τις «στημένες παραστάσεις», όπως είπε, αγροτών που καλούν τα ΜΜΕ να καλύψουν τις επιθέσεις τους κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανά την περιφέρεια, τους οποίους υπερασπίστηκε, λέγοντας ότι «δεν είναι λαμόγια, έχουν αναδειχθεί μέσα από το λαό και μοιράζονται τις αγωνίες του λαού».

Ακόμη, συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών και επέμεινε στη δέσμευσή του για καταπολέμηση της διαπλοκής, τονίζοντας ότι ήδη υπάρχουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα και κάποιοι έχουν αρχίσει να τρέμουν, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε μιλήσει και το περασμένο Σάββατο στη Βουλή, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Ωστόσο, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών που φαίνεται να τινάζουν στον αέρα ακόμα και την προσωρινή συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών αναφορικά με το προσφυγικό αλλά και η στάση της Τουρκίας που τορπιλίζει την συμφωνία με το ΝΑΤΟ, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε νέα ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας.

Νωρίς το μεσημέρι τοποθετήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας για κάποιους που νέμονται τη διαφήμιση των φορέων του δημοσίου μέσω λαθρόβιων διαδικτυακών σχημάτων, επισημαίνοντας πως οι εκβιαστές που τολμούν να εκβιάζουν τώρα και μητέρες μόνες με παιδιά είχαν και πολιτικές φτερούγες κάτω από τις οποίες ζεσταίνονταν στο παρελθόν.

Υπάρχουν εκβιαστές που νομίζουν ότι κυκλοφορούν στα σαλόνια, αλλά είναι ο βούρκος τους, τελείωσαν αυτά, άλλαξαν τα πράγματα, είπε χαρακτηριστικά. Γιατί η Ελληνική Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, προσέθεσε και ξεκαθάρισε ότι όποιος θέλει να έχει πρόσβαση στη διαφήμιση του διαδικτύου θα μπει στο Μητρώο (σ.σ. Εκδοτών Διαδικτύου) με διαφάνεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα