Σουηδια: ομαδες γυναικων περιπολουν τις πισινες για να αποτρεψουν σεξουαλικες επιθεσεις προσφυγων...

10:31 19/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Η Σουηδία είναι μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει δεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες ...
και, μόνο μέσα στο 2015, ενέκρινε περισσότερες από 160.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου. Όμως, οι πολλές καταγγελίες που έχουν αναφερθεί για σεξουαλικές επιθέσεις από πρόσφυγες σε πισίνες, εναντίον γυναικών και παιδιών, ανάγκασαν τις γυναίκες στην μικρή πόλη Kalmar να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Η πόλη βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και έχει πληθυσμό περίπου 36.000 κατοίκους. Πρόσφατα, οι γυναίκες της πόλης δημιούργησαν μία ομάδα «επαγρύπνησης και περιπολίας» στις πισίνες, που αποτελείται μόνο από γυναίκες - εθελόντριες, με στόχο να περιπολούν κάθε Σάββατο από τις 11:00 το πρωί (τοπική ώρα) μέχρι τις 3:00 το επόμενο πρωί και η αρχή έγινε ήδη το περασμένο Σάββατο.

Η ομάδα των γυναικών αυτών ονομάζεται «Tafsvakten» (φρουροί ενάντια στις σεξουαλικές επιθέσεις) και η επικεφαλής της ομάδας, Siri Bernhardsson, δημιούργησε στις 4 Φεβρουαρίου την ομώνυμη ιστοσελίδα στο facebook, μέσω της οποίας η ομάδα ζητά εθελόντριες και συγκεντρώνει χρηματικά ποσά για τα έξοδά της, όπως την μεταφορά των εθελοντριών, το φαγητό τους και την πληρωμή των εισιτηρίων εισόδου στις πισίνες. Η σελίδα έχει μέχρι σήμερα συγκεντρώσει περισσότερα από 2.000 likes, ενώ αρκετές γυναίκες αναρτούν τις προσωπικές τους ιστορίες από σεξουαλικές επιθέσεις προσφύγων.

Η Siri Bernhardsson μίλησε για το εγχείρημά της στην σουηδική εφημερίδα Aftonbladet και ανέφερε: «Θα κρατήσουμε χαμηλό προφίλ, δεν θα ενεργούμε σαν την αστυνομία, απλά θα παρατηρούμε και θα είμαστε στην διάθεση όποιου θέλει να μας μιλήσει».

Όμως, υπάρχει και ο αντίλογος, καθώς η Susanne Gryfelt, διευθύντρια σε τοπική πισίνα, δήλωσε: «Δεν επιθυμούμε ιδιώτες να έρχονται και να ενεργούν σαν ναυαγοσώστες, αυτή είναι η δική μας δουλειά», ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει φτάσει στα χέρια της κάποια καταγγελία από γυναίκες ή οικογένειες, που να εκφράζουν φόβους για να επισκεφθούν την πισίνα και να κολυμπήσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα