Το μεγαλυτερο σε ηλικια αγριο πουλι γεννησε για 40η φορα...

13:31 16/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Η θηλυκή Wisdom η οποία ανήκει σε ένα είδος των άλμπατρος κατοικεί ...
σε κάποιο απομακρυσμένο νησί του συμπλέγματος της Χαβάης, και σύμφωνα με τους ειδικούς που την παρατηρούν είναι το πουλί με την μεγαλύτερη ηλικία στον κόσμο, από όσα έχουν καταγραφεί. Και όμως, η 65χρονη Wisdom δεν σταματά να χαίρεται και να απολαμβάνει τη ζωή της, καθώς μόλις γέννησε για 40ή φορά.

Το αυγό είχε εντοπιστεί από όσους την παρακολουθούσαν στις 28 Νοεμβρίου. Και το μωρό γεννήθηκε την 1 Φεβρουαρίου, όμως η μαμά του δεν ήταν εκεί (την φύλαγε το αρσενικό) καθώς είχε βγει στην ανοιχτή θάλασσα για να μαζέψει
τροφή. Η Wisdom επέστρεψε τελικά γεμάτη τροφή κοντά στο μωρό της την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, όπου και πλέον άρχισε να το φροντίζει και να το ταΐζει.

Οι ειδικοί επιστήμονες που την παρακολουθούν ονόμασαν το μικρό Kukini που στα χαβανέζικα σημαίνει «αγγελιοφόρος». Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι «η Wisdom είναι ένα σύμβολο ελπίδας και έμπνευσης» λέει ο υπεύθυνος της ομάδας που την παρακολουθεί Robert Peyton, και αυτό γιατί τα άλμπατρος είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός κρίκος για τους ωκεανούς και την ζωή τους.

Όταν ξεκίνησαν να την παρακολουθούν ήταν το μακρινό 1956, όπου ήταν ήδη ένα ενήλικο πουλί. Το εμβληματικό αυτό πουλί έχει μεγαλώσει τουλάχιστον οκτώ μικρά από το 2006, και ακόμα κατάφερε να επιζήσει το 2011 από το τσουνάμι της Ιαπωνίας.

Οι ειδικοί λένε ότι έχει σπάσει κάθε ρεκόρ για όλα τα άγρια πουλιά που γνωρίζουν, κατά μία δεκαετία τουλάχιστον. Μάλιστα υπολογίζουν ότι κατά την διάρκεια της ζωής της έχει πετάξει σχεδόν 4,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλο τον Ειρηνικό Ωκεανό, κάτι που αντιστοιχεί σε έξι φορές το πήγαινε-έλα στην Σελήνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα