Νάρκη Νέα Μηχανιώνα: Ο ψαράς την βρήκε στα ανοιχτά και… την έφερε μέσα στο λιμάνι

12:01 2/5/2020 - Πηγή: Flash.gr

Νάρκη Νέα Μηχανιώνα: Το λιμάνι έμεινε κλειστό για μιάμιση σχεδόν ώρα, εξαιτίας της αστοχίας ενός ψαρά, ο οποίος – σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες – εντόπισε μεν την νάρκη μέσα στον Θερμαϊκό αλλά δεν ειδοποίησε άμεσα το λιμενικό. Αντίθετα την ανέσυρε με τα δίχτυα και την έβγαλε στο λιμάνι. Η νάρκη εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με το τοπικό GrTimes, o ψαράς ειδοποίησε το λιμενικό πως έβγαλε την νάρκη στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να σημάνει

συναγερμός, αφού το λιμάνι είναι πολυσύχναστο παρά τα περιοριστικά μέτρα εν μέσω πανδημίας.

Οι αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση, με αποτέλεσμα οι ψαράδες της περιοχής να αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν άλλο λιμάνι για να φέρουν τα ψάρια τους, να ξεκουραστούν, να ανεφοδιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά. Παράλληλα, ενημερώθηκε το υπουργείο για να στηθεί το κατάλληλο επιχειρησιακό σχέδιο. Στις 7.15 μ.μ ολοκληρώθηκε η εξουδετέρωση της νάρκης, αφού είχε κλείσει από τις δύο το μεσημέρι και ο παραλιακός δρόμος για πεζούς και αυτοκίνητα, υπό τον φόβο για το ωστικό κύμα.

Σύμφωνα με το GrTimes, περίπου στις 3 μ.μ., έφτασαν οι βατραχάνθρωποι της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ), οι οποίοι και ανέλαβαν το δυσκολότερο κομμάτι. Γερανοφόρο όχημα του δήμου, έβγαλε από την τράτα τη νάρκη, στην οποία προσδέθηκε ένα μεγάλο μπαλόνι, ώστε να μπορεί να παρασυρθεί μέσα στο νερό, χωρίς να βουλιάζει. Η τράτα στη συνέχεια έσυρε την “πλωτή” πλέον νάρκη, έως το σημείο όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η ελεγχόμενη έκρηξη, περίπου μισό ναυτικό μίλι από τη στεριά και στη συνέχεια επέστρεψε στο λιμάνι.

Η στιγμή της έκρηξης

Αφού απομακρύνθηκαν πυροδότησαν τον μηχανισμό με αποτέλεσμα να σημειωθεί μία πολύ ισχυρή έκρηξη «με τον πίδακα του νερού και τον καπνό να φτάνουν σε ύψος δεκάδων μέτρων». Η νάρκη ήταν μήκους 1, 60 και περιμέτρου 1, 98 μ. Στο σώμα της διακρινόταν ζώνη σφηνώσεως και υποδοχείς πυροδοτικών μηχανισμών, σε προχωρημένη διάβρωση. Πληροφορίες λένε πως περιείχε περίπου 750 κιλά εκρηκτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα