«Πάρτι» της Μάλαγα κόντρα στην Τσεντεβίτα (vid)

Μην αφήνοντας την αντίπαλό της να πάρει... ανάσα σε ολόκληρο το παιχνίδι, η Μάλαγα «συνέτριψε» με 90-67 την Τσεντεβίτα και επέστρεψε στις επιτυχίες στον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Top-16 της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Χοάν Πλάθα, είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον απόλυτο έλεγχο και προσέφερε σκορ και θέαμα στο κοινό της, σε μία από τις πιο ολοκληρωμένες φετινές της εμφανίσεις, έστω κι αν η διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο ήταν εμφανής.

Κορυφαίος των νικητών

για άλλη μία φορά, ήταν ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Ντάνιελ Ντίεθ έκανε ρεκόρ καριέρας σκοράροντας 16 πόντους. Μοναδικοί που κατάφεραν να ξεχωρίσουν από τους παίκτες του Βέλικο Μίρσιτς, ήταν ο Λούκα Μπάμπιτς με 24 πόντους και ο Τζέικομπ Πούλεν με 16 πόντους και τρεις ασίστ.

Οι διαθέσεις της Μάλαγα φάνηκαν από πολύ νωρίς και οι παίκτες του Πλάθα έβαζαν την μπάλα με επιμονή στη ρακέτα, με την πρώτη κιόλας φάση να αποτελεί ένα καλάθι-φάουλ με εύστοχη συμπληρωματική βολή του Τόμας. Κουζμίνσκας και Νέλσον, οδήγησαν την ομάδα τους πολύ γρήγορα σε διαφορά οκτώ πόντων στο πέμπτο λεπτό και το «σόου» συνεχίστηκε όταν μπήκε στο παρκέ ο Βάσκεθ. Με τον τελευταίο να μην έχει αντίπαλο, η διαφορά «εκτοξεύθηκε» σε διψήφιο νούμερο, καθώς παράλληλα οι Ανδαλουσιανοί είχαν εκμηδενίσει κάθε «ατού» των φιλοξενουμένων (27-14).. Στη δεύτερη περίοδο, Σουάρεθ και Ντίεθ μπήκαν στην «εξίσωση» και προστέθηκαν ως επιπλέον «πονοκέφαλοι» για τον Μίρσιτς, ο οποίος είχε ως μοναδικό διασωθέντα σε εκείνο το σημείο τον Μπάμπιτς. Το 52-31 του ημιχρόνου, αποτύπωνε ακριβώς την εξέλιξη του αγώνα.

Με το ρυθμό που είχε αποκτήσει η Μάλαγα και το γεγονός ότι τα «σημεία αναφοράς» της Τσεντεβίτα ήταν «εκτοπισμένα» από την αντίπαλη άμυνα, ο αγώνας δεν είχε επιστροφή για τους Κροάτες. Ο Κουζμίνσκας συνέχισε να κάνει τρομερή επίδειξη ικανοτήτων και μοναδικό ενδιαφέρον εκείνης της στιγμής, ήταν μάλλον το ποιος θα... κέρδιζε στα σημεία στην ανταλλαγή καλαθιών μεταξύ του Λιθουανού και του Πούλεν, που μαζί με τον Μπάμπιτς ήταν οι μόνοι που κατάφερναν να κρατούν τα «προσχήματα» για την ομάδα τους, όσο άντεχαν. Η έλλειψη μαχητικότητάς τους, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους παίκτες των γηπεδούχων να σκοράρουν, με αποτέλεσμα το δεύτερο μέρος να μην επιφυλάσσει κάποια αλλαγή, αλλά απλώς την ολοκλήρωση μίας ιδανικής βραδιάς για τους ίδιους.

Δεκάλεπτα: 27-14, 52-31, 71-50, 90-67

Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 2, Ντίαζ 5 (1), Χέντριξ 5, Τόμας 6 (1), Ντίεθ 16 (4), Σουάρεθ 11 (2), Σμιθ 8 (2), Νέντοβιτς 2, Βάσκεθ 8, Κουζμίνσκας 17 (1), Νέλσον 4, Κούλι 6

Τσεντεβίτα (Μίρσιτς): Πούλεν 16 (4), Ουάιτ 7 (1), Πίλεπιτς 2, Μπάμπιτς 24 (4), Ζγκάνετς 2, Ουόκερ 2, Μούσα, Μπίλαν 4, Γκόρντιτς, Ζόριτς 2, Αράποβιτς 8

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα