Διαρρήκτες «έγδυναν» σπίτια σε Λαύριο, Κερατέα, Κορωπί - Πιάστηκαν μετά από καταδίωξη

04:33 16/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών που δρούσε στη Λαυρεωτική. Εξιχνιάστηκαν 16 υποθέσεις. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα δύο ανήλικα.

Το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής έβαλε «φρένο» στη δράση διαρρηκτών, που «χτυπούσαν» σε Λαύριο, Κερατέα και Κορωπί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, εντοπίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (13.05.2024) στον οικισμό Λεγραινά Λαυρεωτικής να φεύγουν από σπίτι που είχαν διαρρήξει.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λαυρεωτικής, που πραγματοποιούσαν περιπολία τούς κάλεσαν σε έλεγχο, ωστόσο αυτοί μπήκαν σε όχημα και απομακρύνθηκαν.

Ακολούθησε καταδίωξη με επακόλουθο την ακινητοποίηση του οχήματος των δραστών στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου.

Στη διαδρομή οι κατηγορούμενοι πέταγαν στο δρόμο διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με άλλα που βρέθηκαν κατά τον έλεγχο του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια οι δράστες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής όπου ταυτοποιήθηκαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας που έκανε διακεκριμένες κλοπές από τον Οκτώβριο του 2023.

Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, στοχοποιώντας σπίτια, εταιρείες, καταστήματα και διάφορα είδη οχημάτων, παραβιάζοντας και κλέβοντας χρήματα, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, εξιχνιάστηκαν 16 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν από τα μέλη της συμμορίας, με το παράνομο όφελος που αποκόμισαν να ξεπερνά τα 121.000 ευρώ.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

To άρθρο Διαρρήκτες «έγδυναν» σπίτια σε Λαύριο, Κερατέα, Κορωπί - Πιάστηκαν μετά από καταδίωξη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα