Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη αντλία θερμότητας και πού θα τη βρείτε

10:00 4/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Μπορεί το όνομά της να έχει τη λέξη θερμότητα, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό. Ας μιλήσουμε για αντλίες θερμότητας λοιπόν.

Τόσο για τη θέρμανση όσο και για την ψύξη, οι αντλίες θερμότητας θεωρούνται η πιο κατάλληλη και πιο οικονομική επιλογή. Ανάλογα με τον τύπο του σπιτιού σας, επιλέγετε εκείνη που σας ταιριάζει. Για ζέστη τον χειμώνα και ασυναγώνιστη δροσιά το καλοκαίρι.

Οι αντλίες θερμότητας θεωρούνται το οικονομικότερο σύστημα θέρμανσης, με χαμηλό κόστος συντήρησης και άμεση απόσβεση. Μια ολοκληρωμένη

λύση για θέρμανση και ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χειμώνα καλοκαίρι, μια λύση φιλική προς το περιβάλλον που προσφέρει ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας.

Επίσης, πρόκειται για ένα σύστημα… “πράσινο”! Αντλώντας θερμότητα από τον ατμοσφαιρικό αέρα, οι αντλίες θερμότητας δεν εκλύουν καυσαέρια επιτυγχάνοντας έως 40% μειωμένη εκπομπή CO2 και συμβάλλουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Τι είναι η αντλία θερμότητας

Αντλία θερμότητας είναι η ηλεκτρική συσκευή εκείνη η οποία αφαιρεί θερμότητα από ένα χώρο ή από το περιβάλλον και τη μεταφέρει σε κάποιον άλλο. Εναλλάσσει, δηλαδή, τον κύκλο ψύξης του συστήματος με αποτέλεσμα να δίνει ζεστό ή κρύο αέρα ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου.

Υπάρχουν τρεις τύποι αντλίας θερμότητας:

Αέρος – αέρος: Τα γνωστά κλιματιστικά, που αντλούν θερμότητα από τον αέρα και την αποδίδουν μέσω του αέρα

Αέρος – νερού: Αυτές οι αντλίες θερμότητας αντλούν θερμότητα από τον αέρα και την αποδίδουν στο νερό, για παράδειγμα σε δίκτυα σωληνώσεων ή καλοριφέρ.

Εδάφους – νερού, οι επονομαζόμενες γεωθερμικές: Εδώ, η θερμότητα αντλείται από το έδαφος και αποδίδεται στο νερό.

Υπάρχουν δυο υποκατηγορίες με βάση τον τρόπο εγκατάστασης της αντλίας θερμότητας (Monobloc και Split) και άλλες δυο με βάση τη θέρμανση του σπιτιού (χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών).

Monobloc είναι οι αντλίες που περιλαμβάνουν όλα τα κύρια μέρη για τη λειτουργία τους σε μια εξωτερική μονάδα και Split είναι εκείνες που διαθέτουν μια εξωτερική μονάδα και μια εσωτερική, στην οποία υπάρχει ψυκτικό υγρό.

Οι αντλίες θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών επιλέγονται για σπίτια με ενδοδαπέδια θέρμανση ή fan-coils (σ.σ. θερμαντικά σώματα με ανεμιστήρα), ενώ οι αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών συνδυάζονται με σώματα καλοριφέρ.

Και για όσους μένουν σε περιοχές όπου ο χειμώνας αρχίζει νωρίς και… είναι βαρύς με ακραία φαινόμενα, αν αποφασίσετε να επιλέξετε αντλία θερμότητας, μπορείτε να διατηρήσετε το παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης ως ενισχυτική πηγή.

Ωραία όλα αυτά, αλλά που θα τη βρείτε την αντλία θερμότητας;

Mitsubishi Electric είναι η απάντηση. Γιατί είναι η εταιρία που εδώ και πάνω από 100 χρόνια αναπτύσσει συστήματα θέρμανσης – κλιματισμού με προτεραιότητες την προστασία του περιβάλλοντος και την ικανοποίηση του πελάτη.

Χάρη στα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, οι αντλίες θερμότητας της Mitsubishi Electric είναι έως 5 φορές πιο αποτελεσματικές σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης. Και ανάλογα με τις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος μπορούν να αποφέρουν έως και 74,5% εξοικονόμηση χρημάτων, σύμφωνα με μελέτες του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Γιατί;

Γιατί δεν απαιτείται προαγορά καύσιμης ύλης (πετρέλαιο,pellet, ξυλο)

Γιατί η εγκατάσταση είναι γρήγορη και ευέλικτη (2-3 ημέρες) και χωρίς πολλές οικοδομικές εργασίες

Γιατί έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης και άμεση απόσβεση επένδυσης σε σχέση με αλλά συστήματα θέρμανσης.

Και, κυρίως, γιατί οι αντλίες θερμότητας Mitsubishi Electric εντάσσονται σε κρατικά προγράμματα επιχορηγήσεων, όπως το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Ένα από τα πιο προηγμένα, αποδοτικά συστήματα θέρμανσης που διατίθενται στην αγορά σήμερα είναι το Ecodan. Είναι διαθέσιμες από 4kW έως 960kW, καθιστώντας τις κατάλληλες για σχεδόν οποιοδήποτε ακίνητο, από μικρά διαμερίσματα μέχρι μεγάλες μονοκατοικίες, από κτίριο γραφείων μέχρι σχολείο.

Ανάλογα με τον τύπο αντλίας θερμότητας υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με Fan Coil Units, συστήματα καλοριφέρ και ενδοδαπέδιας θέρμανσης, ηλιακούς συλλέκτες και boiler για κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε θέρμανση, κλιματισμό και παροχή ζεστού νερού.

Η Mitsubishi Electric διαθέτει καινοτόμες τεχνολογίες ώστε η αντλία θερμότητας που θα επιλέξετε, να ταιριάζει με τα θέλω σας.

Για παράδειγμα, η τεχνολογία Flash injection δίνει τη λύση με σταθερή απόδοση σε κάθε συνθήκη λειτουργίας έως και τους -15 βαθμούς Κελσίου με τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης σε σύγκριση με κάθε άλλη τεχνολογία. Χάρη στην Flash injection έχετε μια εγγυημένη λύση μέχρι τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Με τις αντλίες θερμότητας Mitsubishi Electric έχετε την… ησυχία και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Γιατί διαθέτουν Silent mode (αθόρυβη λειτουργία) και από το χειριστήριο μπορείτε να μειώσετε τον ήχο της εξωτερικής μονάδας επιλέγοντας είτε silent είτε ultra silent.

Οι αντλίες θερμότητας Mitsubishi Electric μπορούν επίσης να συνδεθούν με φωτοβολταϊκό σύστημα. Είναι SG Ready. Με το Smart Grid Ready, η αντλία μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο την παραγόμενη, από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, ενέργεια.

Οι εξωτερικές μονάδες PUZ Ecodan και Zubadan split R32 Revisible, χάρη στον σχεδιασμό με τις στρογγυλεμένες γωνίες τους, μπορούν να εναρμονιζονται στις οικιακές εφαρμογές.

Προσαρμόζονται σε όλα τα συστήματα και διατηρούν υψηλή απόδοση με εξωτερικές θερμοκρασίες έως -25 βαθμούς Κελσίου.

Η MEHP-iB-G07 Monobloc είναι η νέα αντλία θερμότητας της Mitsubishi Electric για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές, για ψύξη / θέρμανση και ζεστό νερό όλο το χρόνο. Μια μονάδα plug & play, που διαθέτει ενσωματωμένο ψυχροστάσιο μεταβλητής παροχής.

Που θα τις βρείτε;

Η ΚΟΚΟΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ είναι ο προορισμός αν ψάχνετε την αντλία θέρμανσης που θα αλλάξει τα πάντα στο σπίτι σας.

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της Κόκοτας Κλιματισμός κατευθύνουν και δίνουν πληροφορίες για την σωστή επιλογή και εφαρμογή και συντήρηση των συστημάτων.

Έτσι μπορείτε να απολαύσετε τον χειμώνα με μέγιστη εξοικονόμηση χρημάτων και ασφάλεια.

Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσετε ποια απ’ όλες ταιριάζει στο χώρο και στα θέλω σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο δίκτυο συνεργατών της ΚΟΚΟΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ στο 2117770337.

To άρθρο Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη αντλία θερμότητας και πού θα τη βρείτε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα