Ο Ρούπερτ και η Τζέρι παντρεύονται

Μια πορεία ζωής που την φέρνει από έναν ανήσυχο ρόκερ σε έναν ανήσυχο επιχειρηματία του Τύπου ακολουθεί η Τζέρι Χολ: από τον Μικ Τζάγκερ στον Ρούπερτ Μέρντοκ. Μια πορεία από μια εξωστρεφή γυναίκα, ο γάμος με την οποία τέλειωσε με ένα ελαφρά κίτρινο διαζύγιο, προς μια επίσης εξωστρεφή γυναίκα με την οποία μοιράζεται πλέον στιγμές οικογενειακής ηρεμίας, ακολουθεί ο Ρούπερτ Μέρντοκ: από την Γουέντι Ντενγκ στη Τζέρι Χολ.

Το εκ πρώτης όψεως παράδοξο ζευγάρι του μεγιστάνα του Τύπου και του πρώην σούπερ μόντελ και ηθοποιού, διάλεξε

έναν εξαιρετικά διακριτικό τρόπο να ανακοινώσει την Τρίτη τον αρραβώνα το.υ άρα και τον επικείμενο γάμο τους. Με μια ακριβοπληρωμένη αγγελία στην εφημερίδα του Μέρντοκ.

Η αγγελία των αρραβώνων από τον Ρούπερτ και την Τζέρι (Getty Images/Ideal Images)

Παράδοξο το ζευγάρι, λένε κάποια από τα μέσα στη Βρετανία και αλλού (όχι φυσικά όσα ανήκουν στον Μέρντοκ). Ο Guardian – υπερβολικός ίσως αλλά διασκεδαστικός μέσα στην ειρωνεία του – επέλεξε να εικονογραφήσει ένα κομμάτι του με μια φωτογραφία με το ζευγάρι μέσα μια καρδιά να ανταλλάσσει ένα φιλάκι σε ροζ φόντο.

Αυτή, λοιπόν, είναι η αγγελία του ζεύγους που δημοσιεύτηκε στην στήλη με τα κοινωνικά των Times, της καθιερωμένης βρετανικής εφημερίδας που είναι εδώ και χρόνια στην ιδιοκτησία του Μέρντοκ. Στην αγγελία κυριαρχούν τα ονόματα των παιδιών του Μέρντοκ και της Χολ, έξι για τον Ρούπερτ και τέσσερα για την Τζέρι, καθώς και η χαρά και των δύο για την ανακοίνωση των αρραβώνων. Την απόφαση την πήραν μόλις μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναφέρει το Sky News, ενώ προσθέτει το BBC ότι ο αρραβώνας έγινε στο Λος Αντζελες όπου και οι δύο παραβρέθηκαν στις Χρυσές Σφαίρες της περασμένης Κυριακής.

Ο εκπρόσωπος του Μέρντοκ λέει τώρα ότι δεν θα αργήσει και ο γάμος, ο τέταρτος για τον Μέρντοκ και ο πρώτος για την Χολ (δεύτερος αν δεν είχε ακυρωθεί αυτός με τον Μικ Τζάγκερ).

Από τα πιο γνωστά μοντέλα της δεκαετίας του ’70 η Τζέρι Χολ και από τα πρώτα σούπερμόντελ (Stuart C. Wilson/Getty Images/Ideal Images)

Η Τζέρι

Ανήκει σε μια από τις πρώτες γενιές μοντέλων που άρχισαν να γίνονται ευρύτερα γνωστά, να περνούν στον κινηματογράφο και τη σόουμπιζ, να βγαίνουν με καλλιτέχνες και να δημιουργούν την δική τους προσωπική μυθολογία σε έναν τρομερά ανταγωνιστικό χώρο, όπου η άνοδος και η πτώση μπορεί να απέχουν ελάχιστα χρόνια ή μήνες.

Πενήντα εννέα ετών σήμερα, η Τζέρι Χολ με καταγωγή από το Τέξας, ήταν και είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα χάρη στο ύψος και τα μακριά ξανθά μαλλιά της. Περιζήτητο μοντέλο της δεκαετίας του ’70, η Χολ σχετιζόταν ήδη από εκείνη την περίοδο με τον Μπράιαν Φέρι των Roxy Music. Αυτός τη σύστησε στον Μικ Τζάγκερ το 1976, συνάντηση που αποδείχτηκε μοιραία για την σχέση της με τον Φέρι.

Με τον Τζάγκερ η σχέση πέρασε και αυτή από πολλά κύματα – περίμενε κανένας ότι ένας Rolling Stone θα είναι ή ότι θα γίνει ποτέ ένα καλό παιδί; Μετρούσαν ήδη αρκετά χρόνια σχέσης πριν παντρευτούν στο Μπαλί το 1990 σε μια ινδουιστική τελετή. Αλλά, πράγματι, παντρεύτηκαν; Το δικαστήριο, μερικά χρόνια αργότερα, κήρυξε τον γάμο τους άκυρο.

Με ή χωρίς έναν νομικά έγκυρο γάμο, ο Τζάγκερ και η Χολ απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Ελίζαμπεθ, τον Τζέιμς, τον Τζόρτζ και τον Γκάμπριελ, από 32 ως 18 ετών σήμερα. Η Χολ έλεγε ότι κουράστηκε από τις απιστίες του Τζάγκερ (για αυτό χώρισαν εξάλλου), αλλά και η ίδια κάποια στιγμή έκανε παράλληλη σχέση.

Τώρα πια, λέει η Τζέρι, παραμένουν δυο καλοί φίλοι.

Η προσωπική περιουσία του Ρ. Μέρντοκ υπολογίζεται σε πάνω από 11 δισ. δολάρια (Justin Sullivan/Getty Images/Ideal Images)

Ο Ρούπερτ

Οσα και να προσπαθήσει να πει κανένας για τον Ρούπερτ Μέρντοκ, τις επιχειρηματικές τακτικές του και την επίδρασή του στα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης (με τρόπους όχι πάντα θεμιτούς) θα αποδειχτούν λίγα.

Από κάποια ειρωνεία της τύχης, ο άνθρωπος που πούλησε στην αγορά το ταμπλόιντ όπως το ξέρουμε και (δεν) το αγαπάμε, την φτηνή εφημερίδα που παίζει με το σεξ, το έγκλημα και τον ρατσισμό, είδε την προσωπική ζωή του στον τελευταίο ως τώρα γάμο του να γίνεται θέμα για τα ΜΜΕ.

Αιτία ο γάμος του με την Γουέντι Ντενγκ, 47 ετών σήμερα, με σπουδές στο Γέιλ. Γνωρίστηκαν το 1997 ενώ η Ντενγκ εργαζόταν στο Star TV, ιδιοκτησίας του Μέρντοκ στο Χονγκ Κονγκ, και δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν. Πατέρας της Προύντενς (από τον πρώτο γάμο του), της Ελίζαμπεθ, του Λάχλαν και του Τζέιμς (από τον δεύτερο), ο Μέρντοκ απέκτησε με την φιλόδοξη Γουέντι, άλλα δύο παιδιά, την Γκρεις και την Κλόι.

Για τον Μέρντοκ ο γάμος ήταν, εκτός των άλλων, άλλη μια ευκαιρία να διεισδύσει στην τεράστια και περίπου ανεκμετάλλευτη ακόμα από τη Δύση αγορά της Κίνας, μια προσπάθεια 20 ετών που τελείωσε με το διαζύγιο με την Ντενγκ. Πολλοί έλεγαν, σύμφωνα με το Quartz, ότι ήταν ένας από τους αγαπημένους των κινεζικών Αρχών. Στην πραγματικότητα είχε διάφορα προβλήματα και το 2005 δήλωνε ότι με τις δουλειές στην Κίνα «είχε χτυπήσει στον τοίχο» λόγω των περιορισμών που υπάρχουν σε ξένες επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης. Ως το 2010 είχε αρχίσει να πουλά επιχειρήσεις που κατείχε εκεί.

Μαζί στις Χρυσές Σφαίρες (Jason Merritt/Getty Images/Ideal Images)

Το ζευγάρι χώρισε το 2013. To Vanity Fair αργότερα έγραφε ότι η Ντενγκ είχε παθιαστεί με τον βρετανό πρώην πρωθυπουργό, τον Τόνι Μπλερ, του έγραφε καυτά σημειώματα και ότι και ο ίδιος είχε δείξει κάποια ανταπόκριση· λέγεται ότι είχαν περάσει μαζί ένα Σαββατοκύριακο – ή και περισσότερα. Αυτά μαθεύτηκαν κατά κάποιο τρόπο από τον Μέρντοκ ο οποίος έφτασε να ρωτήσει και το προσωπικό στις εφημερίδες του αν ήξεραν τίποτα. Και ο Μπλερ και η Ντενγκ απορρίπτουν κάθε φήμη που τους μπλέκει.

Σε κάθε περίπτωση, οι φήμες έγιναν αιτία ενός μάλλον ξαφνικού διαζυγίου. Μαζί με το γάμο τερματίστηκε και η μακρά φιλία του Μέρντοκ με τον Τόνι Μπλερ (και κουμπαριά γιατί βάφτισε την Γκρέις), φιλία που επέμενε παρά το ότι παραδοσιακά ο μεγιστάνας του τύπου κλίνει και στη Βρετανία και στις ΗΠΑ, προς πιο συντηρητικά κόμματα.

Η Τζέρι και ο Ρούπερτ

Η γνωριμία της Τζέρι και του Ρούπερτ έγινε το περασμένο καλοκαίρι στην Αυστραλία. Τους συνέστησε μία από τις αδελφές του Μέρντοκ και η κόρη της. Γρήγορα – τον Οκτώβριο- άρχισαν και οι πρώτες κοινές εμφανίσεις, όπως σε έναν αγώνα ράγκμπι στο Λονδίνο όπου ζουν και οι δύο. Μετά τα Χριστούγεννα πήγαν μια μικρή κρουαζιέρα σε νησιά της Καραϊβικής, μαζί με κάποια από τα συνολικά 10 παιδιά τους.

Τα παράδοξα ξεκαθαρίζουν, όμως: Το Quartz υπενθυμίζει μια παλιότερη συνέντευξη της Χολ, από το 2005 στη Daily Mail, στην οποία έλεγε ότι «οι μεγαλύτεροι άνδρες είναι καλύτεροι εραστές, έχουν περισσότερη πείρα, γνωρίζουν πώς να σε ικανοποιήσουν και αν έχουν προβλήματα μπορούν να διορθωθούν με μια επίσκεψη στον γιατρό. Οι νεότεροι πάλι θέλουν να ακούτε Coldplay και τίποτα δεν μπορεί να το διορθώσει αυτό».

Πιο πρόσφατα έλεγε στην βρετανική Mirror ότι τώρα πια, καθώς πλησιάζει τα, 60 δεν τις κάνουν και πολλές προτάσεις, αν και «δεν νομίζω ότι θα παντρευτώ, είναι η συντροφιά που είναι ωραία». Σήμερα η Daily Mail λέει ότι ο Μέρντοκ «είναι πολύ χαρούμενος, [η Τζέρι] τον κάνει να γελά». Να η εξήγηση, λοιπόν.

The post Ο Ρούπερτ και η Τζέρι παντρεύονται appeared first on Protagon.gr.

Keywords
sky news, χονγκ κονγκ, vanity fair, daily mail, guardian, ειρωνεία, ροζ, times, sky, news, bbc, roxy, music, justin, μμε, star, jason, vanity, ηπα, καλοκαιρι, Χριστούγεννα, mail, coldplay, mirror, protagon, εφημεριδες, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη ειναι ωραια, κομματα, βγαινουν, μπαλι, ξανθα μαλλια, οψεως, αυστραλια, γαμος, γυναικα, ηπα, θεμα, κινα, λονδινο, μμε, νησια, ονοματα, υψος, φημες, φιλια, φωτογραφια, bbc, daily mail, guardian, mail, music, news, protagon, star, times, αγορα, ακυρο, ανθρωπος, ανοδος, αρραβωνας, γινει, γινεται, γινονται, γνωριμια, δικη, εγινε, ευκαιρια, ειρωνεία, εξι, ετων, εφημεριδα, ζωη, ζωης, ιδια, κυματα, κρουαζιερα, μακρια, μαλλια, μυθολογια, μηνες, μοντελα, ξανθα, παντα, παιδια, ροζ, προβληματα, σουπερ, τεξας, τονι, τριτη, φυσικα, φοντο, φημη, χονγκ κονγκ, χαρα, sky, coldplay, δουλειες, εμφανισεις, εννεα, φιλοι, κομματι, καρδια, mirror, protagon.gr, roxy, sky news, vanity fair, vanity, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα