Δύο ηχηρά ονόματα της Mercedes που πήρε ο Χάμιλτον μαζί του στη Ferrari

Ξεκινώντας από τον Λικ Σερά, ο Γάλλος πρώην (πλέον) διευθυντής αγωνιστικής απόδοσης της Mercedes F1 θα αναλάβει στην Ιταλία από την 1η Οκτωβρίου 2024 το ρόλο του επικεφαλής απόδοσης του τομέα σασί της Ferrari. Θα αναφέρεται στον τεχνικό διευθυντή (σασί) Ενρίκο Καρντίλε.

Ο Σερά υπήρξε αρχικά μηχανικός της Michelin, πριν πάει στο τέλος του 2006 στη BMW

Sauber. Όταν η βαυαρική εταιρεία αποχώρησε από τη F1, ο Γάλλος μετακόμισε στη Mercedes και παρέμεινε στο Μπράκλεϊ για μιάμιση δεκαετία, αναλαμβάνοντας ποικίλους ρόλους πριν αναβαθμιστεί σε διευθυντή αγωνιστικής απόδοσης.

Ο Ζερόμ Ντ’ Αμπρόζιο, πρώην οδηγός της F1 (με τη Marussia Virgin το 2011 και για έναν αγώνα με τη Lotus το 2012), ήταν το “δεξί” χέρι του Τότο Βολφ και αναπληρωτής διευθυντής της Mercedes F1. Θα ξεκινήσει να εργάζεται στο Μαρανέλο επίσης την 1η Οκτωβρίου, στον ίδιο ρόλο δίπλα στον Φρεντ Βασέρ.

Μετά την αποχώρησή του από το κόκπιτ, στο τέλος του 2020, ο Βέλγος ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή της ομάδας Venturi στη Formula E, και έπειτα του διευθυντή στη θέση της Σούζι Βολφ - συζύγου του Τότο Βολφ. Όταν η Venturi συνεργάστηκε με τη Maserati, ο Ντ’ Αμπρόζιο μετακόμισε στη Mercedes F1 για να αναλάβει διοικητικό ρόλο, καθώς και την Ακαδημία Νέων Οδηγών της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα