Τσιτσιπάς: “Φάνηκε το τένις μου σήμερα”

Για το σημερινό παιχνίδι, αλλά και για τα συναισθήματά του σε σχέση με την πρεμιέρα του μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην on court συνέντευξή του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας νίκησε τον Κάμερον Νόρι με 6-2, 7-6(1), και πήρε την πρόκριση για τους “16” της Ρώμης.

“Ανταποκρίθηκα με σωστά χτυπήματά , προσγειώνονταν βαθιά στο κορτ, δημιουργώντας τις γωνίες και τις δυσκολίες στον έλεγχο για τον αντίπαλο. Ένιωσα ότι λειτουργούσε καλά αυτό και με ακρίβεια. Νομίζω ότι τον έκανα να νιώσει άβολα.

Στο δεύτερο set ήξερα ότι δε

θα ήταν εύκολο, γιατί είναι παίκτης κορυφαίου επιπέδου. Ξέρει να προσαρμόζεται σε καταστάσεις και να διορθώνει πράγματα. Ήξερα ότι βγουν δυσκολίες, αλλά και πράγματα στα οποία θα έπρεπε να ανταποκριθώ, και να βρω λύσεις.  Κρατούσε πιο άνετα το service του, και τα χτυπήματά μου ίσως δεν έκαναν τόση ζημιά πια.

Έπαιρνε την μπάλα πιο νωρίς και κυνηγούσε κάθε ρηχό χτύπημα. Ωστόσο, η υπομονή και η αποφασιστικότητά μου στο tie-break, όπου προσπάθησα να κρατήσω και να χτυπήσω όσες μπάλες μπορούσα, παίζοντας βαθιά, είναι αυτά που έφεραν το 7-1. Ανακουφιστικό, γιατί το ματς παιζόταν στις λεπτομέρειες.”

Για τις δύσκολες μέρες στο Tour, ο Στέφανος απάντησε: “Υπάρχουν και δύσκολες μέρες, ακόμα και ως τενίστας. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται σε κανονικές δουλειές, έχουν και αυτοί δύσκολες μέρες. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι και εμείς ως αθλητές περνάμε από αυτά τα συναισθήματα και τα σκαμπανεβάσματα.

Στο κάτω κάτω είμαστε και εμείς άνθρωποι, στο τέλος της ημέρας. Είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που σας δίνει κίνητρο, και που σας κάνει να μπλοκάρετε τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να έχετε. Ακόμα και αν δε μπορείτε να τα ξεπεράσετε άμεσα, να προσπαθείτε να τα ελαχιστοποιήσετε όσο μπορείτε.

Είμαι χαρούμενος που βλέπω τον εαυτό μου σε μια ευχάριστη θέση, όπως τη σημερινή. Το πραγματικό μου τένις φάνηκε νομίζω σήμερα. Στοχεύω σε τέτοιου είδους συναισθήματα από εδώ και πέρα, και κάθε μέρα.”

The post Τσιτσιπάς: “Φάνηκε το τένις μου σήμερα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα