ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί η κυρία Μαρία με τα οκτώ παιδιά - «Ζω και αναπνέω για αυτά»

Μάνα είναι μόνο μία.Η γιορτή της μητέρας είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε τα συναισθήματα προς την μητέρα μας, την πεθερά μας, στις κόρες μας που είναι μητέρες. Σήμερα είναι μια μέρα τιμητική.

Τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου εορτάζεται η προσφορά και η αγάπη της μητέρας σε περισσότερες από 50 χώρες.

Μητρότητα, όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει εκεί, αναφέρεται σε ρητό του Robert Browning.

Η κυρία Μαρία Χαραλάμπους,

πολύτεκνη μητέρα 8 παιδιών άνοιξε την καρδιά της στην κάμερα του Σίγμα, αναφέροντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη μητέρα. 

«Έχω 5 γιους και 3 κόρες. Είναι 16 μέχρι 28 ετών. Έχω γιο που κάνει διδακτορικό στην Ιταλία. Έχω γιο που είναι στη Γερμανία».

Όπως ανέφερε, οι συνθήκες είναι δύσκολες. «Τα άλλα έξι παιδιά μου είναι κοντά μου. Ήθελα πράγματι οκτώ παιδιά».

Τόνισε ότι καλπάζει η φτώχεια και ο κόσμος κατάντησε να ζει από τα παντοπωλεία. «Μόνο για το μεσημεριανό θέλουμε 50 ευρώ».  

Παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες η κ. Μαρία προέτρεψε τα νεαρά ζευγάρια να προχωρήσουν και να κάνουν την δική τους οικογένεια.  «Εγώ ζω και αναπνέω για τα παιδιά μου. Κάνω έκκληση στις νέες κοπέλες να κάνουν παιδιά».

Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για όλα όσα προσφέρουν οι μαμάδες συνηθίζεται εκείνη τη μέρα τα παιδιά να προσφέρουν ευχετήριες κάρτες και λουλούδια.
Η γιορτή της μητέρας, προέρχεται  από ένα αμερικανικό κίνημα των γυναικών, με το όνομα «Mothers Friendships Day», που ιδρύθηκε το 1865 υπό την Ann Jarvis, κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου. 

Ο «πατέρας» της Ημέρας της Μητέρας, στην Αμερική, θεωρείται ο πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον αφού ήταν εκείνος που καθιέρωσε επισήμως της δεύτερη Κυριακή του Μάη ως μέρα δημόσιας έκφρασης αγάπης προς τις μαμάδες. 

Keywords
Τυχαία Θέματα