Υπόθεση Θανάση: Δεν αποκλείει τον διορισμό ποινικού ανακριτή ο ΠτΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν αποκλείει τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, με απόφαση του Υπουργικού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο της απόφασης της θανατικής ανακρίτριας ότι ο θάνατος του 25χρονου εθνοφρουρου προήλθε από στραγγαλισμό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε σήμερα ότι «δεν αποκλείω οτιδήποτε. Είναι τραγικό, 19 χρόνια. Άρα δεν θα απέκλεια οτιδήποτε».

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές που μίλησαν στο ΣΙΓΜΑ, ο Πρόεδρος μελετά να προχωρήσει στον διορισμό ενός ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή

ή Ερευνητικής Επιτροπής για να διερευνήσει  ενδεχόμενες ευθύνες από όλους τους αρμόδιους θεσμούς ως προς τον τρόπο χειρισμού την υπόθεσης από το 2005 μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: Θα εξεταστεί γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα έπρεπε

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όλο θέμα αναμένεται να απασχολήσει είτε το Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης ή της μεθεπόμενης Τετάρτης.
Όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, «είμαι σε επαφή προσωπικά ο ίδιος με τη μητέρα, σε ανθρώπινο επίπεδο αν θέλετε, αλλά και ως εκτελεστική εξουσία θα πράξουμε ό,τι χρειάζεται.Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά να δούμε γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν».

Σε επαφή και με τους Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, οι οποίοι μελετούν την απόφαση της θανατικής ανακρίτριας. “Είμαι σίγουρος ότι θα μελετήσουν, όπως μου μετέφεραν, το αποτέλεσμα. Αλλά πέραν από το αποτέλεσμα που υπάρχει, πρέπει να δούμε και γιατί από το 2005, 19 χρόνια, ενδεχομένως δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Ο Γενικός Εισαγγελέας θα αξιολογήσει με βάση το πόρισμα της ανακρίτριας αν δικαιολογείται ή όχι η έναρξη αστυνομικής έρευνας για τον εντοπισμό των δολοφόνων του 25χρονου εθνοφρουρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα