Apeiron Ventures: 25 εκατ. ευρώ διαθέσιμα για επενδύσεις με στόχευση την Gen Z και B2B

21:57 13/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το Apeiron Ventures ανακοινώνει την έναρξη του νέου ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της Gen Z economy και του λογισμικού B2B στην Ελλάδα, την ελληνική διασπορά και την Ευρώπη. Με κεφάλαια 25 εκατομμυρίων ευρώ, το Apeiron στοχεύει να υποστηρίξει ουσιαστικά το οικοσύστημα των Startups, χρηματοδοτώντας εγχειρήματα από πρώιμο έως αρχικό στάδιο (early/seed).

Το Apeiron θα δώσει προτεραιότητα σε καινοτόμες λύσεις που θα ηγούνται από ομάδες με όραμα τον μετασχηματισμό

δύο τομέων: Των επιχειρήσεων (B2B software) και της οικονομίας της Γενιάς Ζ.Το fund θα επιδιώξει να επενδύσει σε ένα χαρτοφυλάκιο 20-25 προσεκτικά ελεγμένων startups τα επόμενα 4 χρόνια, με αρχικές επενδύσεις που θα κυμαίνονται από 300.000 ευρώ έως 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το Apeiron Ventures, το οποίο ιδρύθηκε από τους Δημήτρη Καλαβρό-Γουσίου και Νίκο Αντωνίου, ξεκινά την αποστολή του με την υποστήριξη μιας κοινοπραξίας περισσότερων από 40 επενδυτών και την κομβική συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ).

Η επενδυτική βάση του fund αποτελείται από επιχειρηματίες που προέρχονται από ακμάζοντες κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και η βιομηχανία καταναλωτικών προϊόντων (FMCG). Στο πλευρό του Apeiron συντάσσονται επίσης εξέχοντα family offices, θεσμικοί επενδυτές όπως η Eurobank και εταιρικοί επενδυτές όπως το IQbility (μέρος του Ομίλου QUEST). Τέλος, στο νέο ταμείο συμμετέχουν πολλοί ιδρυτές επιτυχημένων Startups που έχουν λάβει υποστήριξη από τoυς δυο partners στο παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα στο Startupper.gr  

Keywords
Αναζητήσεις
apeiron-ventures-25-ekat-evro-diathesima-gia-ependyseis-me-stochefsi-tin-gen-z-kai-b2b.htm
Τυχαία Θέματα