Άνοδος για τον χρυσό – Έκλεισε στα 2.375 δολάρια η ουγγιά

Ανοδικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Ειδικότερα, ο χρυσός Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 34,7 δολάρια στα 2.375 δολάρια η ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το ασήμι Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 0,141 δολάρια

στα 28,506 δολάρια η ουγγιά.

Νέα κέρδη κατέγραψε και η πλατίνα Ιουλίου, κλείνοντας με άνοδο 16,4 δολάρια στα 1007,2 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 10,40 δολάρια στα 981,70 δολάρια η ουγγιά.

Τέλος, ο χαλκός Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 0,0775 δολάρια στα 4,6625 δολάρια η λίβρα.

Ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Phillip Jefferson υπογράμμισε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η Fed θα πρέπει να κρατήσει σταθερή πορεία στη νομισματική πολιτική μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνει στον στόχο του 2%.

Η Fed αναζητά στοιχεία ότι οι μετριάζονται οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές, ανέφερε ο αξιωματούχος της Fed. “Νομίζω ότι το κατάλληλο θα είναι να κρατήσουμε το επιτόκιο μας σε περιοριστική περιοχή”, πρόσθεσε ο Jefferson μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιεί η Federal Reserve Bank of Cleveland.

Σημείωσε παράλληλα ότι η αμερικανική οικονομία είναι “σε ισχυρή θέση όσον αφορά την απασχόληση, καθώς συνεχίζει να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, συνεχίζεται η ανάπτυξη”. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, “η υποχώρηση του πληθωρισμού έχασε την ορμή της το α’ τρίμηνο του 2024 και αυτό, για μένα, αποτελεί πηγή ανησυχίας”.

Οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν ότι η Fed θα μειώσει δύο φορές τα επιτόκια της φέτος, ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο. Οι αγορές δίνουν πιθανότητα 63% για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME.

Υπενθυμίζεται ότι οι επενδυτές περιμένουν και τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη τιμών παραγωγού την Πέμπτη, που θα ακολουθήσουν την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:
Κασσελάκης: Χρειάζεται να έχουμε μια καλύτερη ζωή τώρα και όχι μια σταθερότητα στον πάτο

OpenAI – GPT-4o: Έρχεται η μετεξέλιξη του GPT-4 με έμφαση στην ομιλία

Μεντιλίμπαρ: Θέλουμε οπωσδήποτε νίκη με την ΑΕΚ

Keywords
Αναζητήσεις
anodos-gia-ton-chryso--ekleise-sta-2375-dolaria-i-oungia.htm
Τυχαία Θέματα
Άνοδος, – Έκλεισε, 2 375,anodos, – ekleise, 2 375