Engler V12: Μια μοτοσικλέτα με 4 τροχούς (video)

Οπτικάμοιάζει με κάποια ειδική έκδοση μοντέλου της Lotus, όμως το Engler V12 είναι κάτι εντελώς πιο…«παράλογο». Πρόκειται για μια μοτοσικλέτα με τέσσερις τροχούς και φυσικά είναιη πιο γρήγορη του είδους.

Οποιοσδήποτε «κοινός θνητός» αντικρίσει το συγκεκριμένο όχημα, αναμφίβολα θα ξαφνιαστεί. Σίγουρα θα μπερδευτεί στην προσπάθειά του να το προσεγγίσει. Και δεν θα έχει άδικο. Πως να το εκλάβει; Ως μοτοσικλέτα ή ως supercar; Στην πραγματικότητα

αφορά κάτι ανάμεσα στα δύο. Υπενθυμίζουμε ότι πρώτη φορά, εν έτει 2019, είχε κάνει την εμφάνισή του ένα V10 superquad 850 ίππων και πέρσι παρουσιάστηκε ένα ισχυρότερο κατά 250 ίππους.

Τοεικονιζόμενο Engler, όπως αφήνεται να εννοηθεί και από την ονομασία του όμως,εξοπλίζεται με έναν V12 κινητήρα (άγνωστης προέλευσης). Οι φήμεςαναφέρουν ότι μπορεί να προέρχεται από την Lamborghini, την Mercedes-AMG ή την BMW. Αν και δεν γνωρίζουμε προς τοπαρόν, την εταιρεία που τον έχει κατασκευάσει, η ιπποδύναμή του ξέρουμε πωςανέρχεται στους 1.200 ίππους!

Η ροπή αγγίζει τα 1.200 Nm. ενώ και το βάρος κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα (1.200 κιλά μόλις). Αναλογία λοιπόν 1:1. Και όπως ισχυρίζονται οι υπερήφανοι δημιουργοί του, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 2,5 sec, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 400 χλμ./ώρα.

Βέβαιαεπιτρέψτε μας να έχουμε κάποιες επιφυλάξεις, σχετικά με την οδική τουσυμπεριφορά. Όπως αναφέρεται και στο παρακάτω video, ο χειρισμός του Engler, γίνεται αποκλειστικά από τα χέρια.Ο αναβάτης κάθεται σε μια σέλα, η οποία ρυθμίζεται κιόλας και μπροστά του έχειμόνο δύο ψηφιακές οθόνες για τα απαραίτητα. Ένα μικρό fairing προστατεύει λίγο από τον αέρα τον οδηγό,ενώ η ορατότητα είναι άριστη προς όλες τις κατευθύνσεις.

Κατασκευαστικά,διαθέτει αμάξωμα από ανθρακονήματα και ζάντες μαγνησίου 20 ιντσών.Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις και τοσύστημα πέδησης αποτελείται από κεραμικά φρένα της Brembo.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα