Παρά-Ταεκβοντό: Δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

Δύο βάθρα για τις δύο Ελληνίδες αθλήτριες της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, καθώς μετά το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε η Χριστίνα Γκέντζου, χθες (Σάββατο 11/5), στην κατηγορία Κ44 στα – 65κ., σήμερα (Κυριακή, 12/5) τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, η Ελένη Παπασταματοπούλου στην ίδια κατηγορία Κ44 στα + 65κ, ανέβηκε και αυτή στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η Παπασταματοπούλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στο European Qualification Tournament και την πρόκρισή της, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, του Παρισιού, κατέκτησε

ακόμη ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, αν και αγωνίστηκε με διάστρεμμα στον αστράγαλο. Επικράτησε αρχικά της Γιελένα Ράσιτς, από τη διοργανώτρια Σερβία με 13-11 και στον ημιτελικό επικράτησε εύκολα με 11-5 της Ισπανίδας Ντάλα Μορένο, η οποία μοιράστηκε το χάλκινο μετάλλιο με τη Μαροκινή Ράτζα Ακερμας.

Στον τελικό όντας με το πρόβλημα τραυματισμού, με αντίπαλο την "αργυρή" παρά-ολυμπιονίκη (στα +58κ. στο Τόκιο) Έιμι Τρουσντέιλ, από τη Μ. Βρετανία, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε το χρυσό στις λεπτομέρειες και τελικά πήρε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Μαζί με τις δύο «χρυσές» πρωταθλήτριες στην πρωτεύουσα της Σερβίας ήταν ο προπονητής Βασίλης Ζήκος και η trainer Ευαγγελία Βαγγέλογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα