Τσάβι για την παραμονή του: "Αν δεν συνέχιζα, δεν θα έπαιρνα ούτε ένα ευρώ"

Ο Τζουάν Λαπόρτα είχε κάνει ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι θέλει να μεταπείσει τον Τσάβι για να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2025 και τα κατάφερε.

Την Πέμπτη (25/04) επίσημα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι Καταλανός τεχνικός θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, παρότι τον περασμένο Ιανουάριο είχε δηλώσει ότι θα φύγει.

Ο σύλλογος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, με τον Τσάβι να αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να κάνει μεταστροφή, ενώ διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι στην περίπτωση αποχώρησης θα έπαιρνε τα χρήματα του συμβολαίου του.

"Ξέρετε

ότι είμαι πολύ οπαδός της Μπαρτσελόνα και προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σκεφτόμαστε τον σύλλογο. Όταν συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο έθεσα τη θέση μου στη διάθεσή του, αλλά απολαμβάνω μεγάλη εμπιστοσύνη από τον πρόεδρο κι ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο.

Η εμπιστοσύνη που έδειξα στον πρόεδρο ήταν αμοιβαία. Έχουμε μια πολύ καλή αρμονία με την αθλητική διοίκηση και με τους φιλάθλους. Αυτό σε κάνει να το ξανασκεφτείς. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη που μου δείχνετε στον δρόμο και στο γήπεδο. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες θα είμαστε κοντά στο να πετύχουμε μεγάλες επιτυχίες".

Για την απόφασή του δήλωσε: "Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Τον Ιανουάριο μετέφερα στον πρόεδρο, τον Ντέκο και το διοικητικό συμβούλιο ότι ήταν το καλύτερο για τον σύλλογο. Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Χθες μιλήσαμε γι' αυτό πολύ άμεσα. Νομίζω ότι το έργο δεν έχει τελειώσει και είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να είμαστε νικητές με όλη την ελπίδα που υπάρχει στον κόσμο.

Οι παίκτες το πιστεύουν κι έχω αλλάξει γνώμη. Είναι ένας συνδυασμός λόγων που με κάνει να θέλω να συνεχίσω, ειδικά η εμπιστοσύνη του προέδρου, του Ντέκο και των παικτών. Δεν είναι θέμα χρημάτων ή εγωισμού. Είδα την εμπιστοσύνη όλων και νιώθω πιο δυνατός. Αυτή είναι η ταινία".

Για το αν μετάνιωσε: "Η απόφαση ήταν σωστή γιατί ο σύλλογος χρειαζόταν μια αλλαγή. Διαβιβάστηκε στον πρόεδρο. Τώρα είναι λάθος γιατί πιστεύω το αντίθετο. Το επιτελείο μού έδωσε την υποστήριξή του, πέρα από την εμπιστοσύνη του προέδρου και του Ντέκο. Με έκανε να το ξανασκεφτώ και έχω την ενέργεια να προχωρήσω".

Ενώ όσον αφορά τα δημοσιεύματα ότι ζήτησε τα χρήματα του συμβολαίου του σε περίπτωση απόλυσης είπε: "Αν το είπαν αυτό είναι για να προκαλέσουν κακό. Αν δεν συνέχιζα, δεν θα έπαιρνα ούτε ένα ευρώ. Ο πρόεδρος το ξέρει αυτό. Τα χρήματα από το συμβόλαιό μου ήταν για τον επόμενο προπονητή".

Keywords
Τυχαία Θέματα