Ευρεία αναβάθμιση της μέτρησης τηλεθέασης τον Σεπτέμβριο του 2025

Ορίζοντα αναβάθμισης της μέτρησης τηλεθέασης για τη σεζόν 2025-2026 θέτουν από κοινού τα κανάλια με τη Nielsen στο πλαίσιο των τελικών συζητήσεων για την ανανέωση της μεταξύ τους σύμβασης. Ενώ οι δύο πλευρές ήταν πολύ κοντά να υπογράψουν νέα σύμβαση για την παροχή των μετρήσεων τηλεθέασης διάρκειας ενός έτους με κόστος 320.000 ευρώ ανά τηλεοπτικό σταθμό, ο αρχικός σχεδιασμός αναθεωρήθηκε για να εξυπηρετήσει ένα μεγαλύτερο σκοπό.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

τις τελευταίες ημέρες έπεσε στο τραπέζι μια άλλη πρόταση σύμφωνα με την οποία αντί για έναν χρόνο, η νέα σύμβαση των τηλεοπτικών σταθμών με τη Nielsen να επεκταθεί χρονικά και να έχει διάρκεια 16 μήνες, θέτοντας έτσι και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εξελίξεις στο «καυτό» ζήτημα της διεύρυνσης των μετρήσεων.

Η νέα σύμβαση θα διατρέξει όλη την επόμενη σεζόν με τους ίδιους όρους και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2025. Στόχος της χρονικής επέκτασης είναι να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στον τηλεοπτικό και διαφημιστικό κλάδο να διερευνήσει τις δυνατότητες αναβάθμισης της έρευνας προτιμήσεων του κοινού και να πραγματοποιηθούν οι συζητήσεις και ζυμώσεις για το μέλλον των μετρήσεων χωρίς το «βραχνά» μιας εκ νέου συζήτησης ανανέωσης της σύμβασης των καναλιών με τη Nielsen τον προσεχή Απρίλιο. Με την 16μηνη σύμβαση, τα κανάλι αυτοδεσμεύoνται και οριοθετούν ως χρονικό ορίζοντα για την επέκταση της μέτρησης σε άλλες συσκευές θέασης πλην της τηλεόρασης, όπως κινητά, τάμπλετ και λάπτοπ τον Σεπτέμβριο του 2025.

Το κόστος της τελικής συμφωνίας για 16 αντί για 12 μήνες θα διευρυνθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αντί για 320.000 ευρώ, τα κανάλια ζητούν το κόστος να μην ξεπεράσει τις 360.000 ευρώ ενώ η Nielsen ζητά να προσδιοριστεί με αναγωγή του κόστους ανά μήνα. Στην εν λόγω συζήτηση μετέχουν ως κοινό μέτωπο τα τέσσερα κανάλια Alpha, ANT1, Mega και Star, ενώ για την ώρα εκτός της συμφωνίας φέρεται να μένει το Open που ενίσταται τόσο στο κόστος όσο και στη διάρκεια.

Σθεναρά αντίθετος στα ποσά που ζητά η Nielsen για να ανανεώσει τη σύμβαση μετρήσεων είναι και ο Σκάι. Παράλληλα, εκκρεμεί η τελική απόφαση της ΕΡΤ για το αν θα ανανεώσει τη σύμβασή της με τη Nielsen η οποία λήγει στις 8 Ιουνίου. Ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η δημόσια τηλεόραση να προχωρήσει σε τρίμηνη επέκταση της σύμβασής με τη Nielsen έως τον Σεπτέμβριο, ώστε να παραμείνει εντός των μετρήσεων κατά το «καυτό» αθλητικό καλοκαίρι, με το Euro να ξεκινά στις 14 Ιουνίου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στις 26 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα