Μια γιορτή για τους κορυφαίους επαγγελματίες και έργα των δημοσίων σχέσεων

Τους νικητές τους ανακοίνωσαν τα PR Awards, την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, με την παρουσία εκπροσώπων εταιρειών, ακαδημαϊκών και θεσμικών φορέων. Τα βραβεία διοργανώνονται τα τελευταία 3 χρόνια από την Boussias Events, και στόχος τους είναι η αναγνώριση των κορυφαίων επαγγελματιών και των πιο καινοτόμων έργων στον χώρο των δημοσίων σχέσεων στη χώρα μας.

Τα βραβεία προέκυψαν μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από την Κριτική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν 31 διακεκριμένοι εκπρόσωποι εταιρειών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Πρόεδρος της

Επιτροπής ήταν η Μπέττυ Τσακαρέστου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων ADandPRLAB και Επιστημονική Υπεύθυνη της Creative+, της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος ανέφερε: «Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι πολύ μεγάλη χαρά που είμαστε σήμερα εδώ. Είναι μια γιορτή, θα έλεγα, των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας. Μέσα από το έργο σας βοηθάτε οργανισμούς, εταιρείες και brands να χτίσουν την παρουσία και τη φήμη τους, να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική ζωή και να αντιμετωπίζουν με τρόπο ουσιαστικό κοινωνικά, πολιτικά και άλλα ζητήματα. Να ευχαριστήσω την Επιτροπή, τους συναδέλφους, τους συνεργάτες, όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση, και τον Βασίλη Λώλα, για την εξαιρετική συνεργασία και προσπάθεια ώστε οι διακρίσεις να αντανακλούν τις προσπάθειές σας, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Από την πλευρά του ο Συντονιστής της Επιτροπής Αξιολόγησης, Βασίλης Λώλας, Founder, In-Touch Communications, στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους νικητές και αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των υποψηφιοτήτων, σημειώνοντας ότι οι κατηγορίες που αφορούσαν το storytelling και creative content, το event και experiential marketing, αλλά και τις ενέργειες που έκαναν χρήση των social media, υποδέχτηκαν τον μεγαλύτερο αριθμό έργων στη φετινή διοργάνωση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον σημαντικό ρόλο των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης που στόχο έχει τη θωράκιση του κύρους του θεσμού και τη διασφάλιση του έγκυρου αποτελέσματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει σημαντικά σημεία προς βελτίωση της παρουσίασης των έργων προς αξιολόγηση για τις μελλοντικές υποψήφιες ομάδες.

Τα κορυφαία βραβεία
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, προέκυψαν τα κορυφαία βραβεία του θεσμού ως εξής:

Ο Όμιλος ΟΤΕ αναδείχθηκε Ιn Ηouse Τeam of the ΥearΗ MSL/ Publicis Groupe αναδείχθηκε PR Agency
of the ΥearΗ «LeasePlan ΑΙ Womans Day» από την IMBA αναδείχθηκε PR Campaign of the Year

Platinum Βραβεία
Τα έργα που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα που διαγωνίστηκαν, κατέκτησαν το Platinum βραβείο της Ενότητας. Συγκεκριμένα:
Best PR Campaign per Sector
«Eurobank: Σκεφτόμαστε Πρωτοποριακά. Δουλεύουμε Διαφορετικά» των Τράπεζα EurobankOgilvy / PR&I

Best in Communications
«Defender Off Road Experience» των Mindtrap Advertising – Land Rover – Tzortzis & «Το The Ellinikon ταξιδεύει στον κόσμο!» της Lamda Development

Best in Media & Tools
«LeasePlan ΑΙ Womans Day» των IMBA και LeasePlan Marketing

Most Valuable Response in Transforming Environment «Αξίζει να στείλεις!» των Cosmote e-Value – Όμιλος ΟΤΕ.

Την τελετή απονομής παρουσίασε η δημοσιογράφος Σοφία Κωνσταντινίδου. Χορηγός των βραβείων ήταν η Clip News. Αναλυτική κάλυψη των βραβείων θα φιλοξενηθεί σε επόμενο τεύχος του Marketing Week.

Πίνακας Νικητών

Keywords
Τυχαία Θέματα