Προς την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα

Οι βασικές προκλήσεις για τα brands και τους brand owners το 2023 είναι… να καταφέρουν να ακουστούν και να διεισδύσουν, παραμένοντας relevant. Οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες των καταναλωτών, σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις ανταγωνιστικές πιέσεις, απαιτούν συνδυαστικές προσεγγίσεις με ευελιξία και προσανατολισμό στον καταναλωτή και την κοινωνία.

Για να ξαναγαπήσουν οι καταναλωτές τη διαφήμιση πρέπει… να προσανατολιστούμε, brands και διαφημιστικές, προς την ειλικρίνεια

και την αυθεντικότητα. Briefs που εμπνέουν τη δημιουργία χρήσιμης, διασκεδαστικής, ενδιαφέρουσας επικοινωνίας, η οποία σέβεται τις αξίες και τα ενδιαφέροντα του κοινού. Χωρίς cheap tricks & forced views. Η απάντηση στο skip ad είναι η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου που δημιουργεί πηγαία συναισθήματα στο κοινό.

Better Marketing σημαίνει… να σχεδιάζεις προϊόντα, υπηρεσίες & επικοινωνία μέσα από το πρίσμα της κοινωνικής ευαισθησίας, στοχεύοντας στην κοινωνική ευημερία και σε ένα καλύτερο αύριο.

Τα ταλέντα που πρέπει να «καλλιεργήσει» ο marketer του μέλλοντος είναι… πολλά, όπως η ανάλυση δεδομένων, η δημιουργικότητα, η κατανόηση της καταναλωτικής ψυχολογίας, η στρατηγική σκέψη, οι δεξιότητες επικοινωνίας. Όλα αυτά αισιοδοξώ ότι θα του προσφέρουν προσαρμοστικότητα στις αλλαγές που επιφέρει η τεχνολογία και αντίληψη ώστε να κάνει τις σωστές ερωτήσεις.

Η δημιουργικότητα είναι σε κρίση παγκοσμίως γιατί… υπάρχουν παράγοντες που μπορεί να καταστήσουν δυσκολότερη την έκφρασή της. Όπως η τεχνολογία, που από λύση έγινε αυτοσκοπός, αφήνοντας τη δημιουργικότητα σε δεύτερη μοίρα. Η τεχνολογία σταμάτησε να υπηρετεί τη δημιουργικότητα και έγινε το αντίθετο. Όμως, η δημιουργικότητα πάντα βρίσκει τον δρόμο της. Βλέπουμε και σήμερα ωραίες επικοινωνίες, νιώθω ότι ανακτά τη δύναμή της, η οποία εκφράζεται και με τους κλασικούς τρόπους, αλλά χρησιμοποιείται και για την επίλυση δομικών θεμάτων που απασχολούν κοινωνίες.

Το marketing μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο θέμα της βιωσιμότητας γιατί… μπορεί να ευαισθητοποιήσει και να επηρεάσει σε έναν βαθμό την αντίληψη και τη συμπεριφορά των ανθρώπων, βοηθώντας στην επίτευξη πιο βιώσιμων και υπεύθυνων καταναλωτικών και επιχειρηματικών αποφάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα