Τις προκλήσεις του Digital Services Act ανέδειξε το Digital World Summit Greece

Το Digital World Summit Greece, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Digital Services Act & Content Moderation: Προκλήσεις στο πλαίσιο των διεθνών κρίσεων και η εφαρμογή του στην Ελλάδα».

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από την πλήρη εφαρμογή της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (Digital Services Act—DSA). Το DSA είναι ένας κανονισμός της ΕΈ που στοχεύει στη ρύθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών για την προστασία των χρηστών και την προώθηση ενός ασφαλέστερου και πιο διαφανούς διαδικτυακού

περιβάλλοντος, στοχεύοντας να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση και τα Fake News.

Διακεκριμένοι ομιλητές εστίασαν σε κρίσιμες πτυχές της Πράξης, επιχειρώντας να απαντήσουν στα τεχνικά, νομικά και ηθικά ερωτήματα που έχει εγείρει η εφαρμογή της.

Όλοι συμφώνησαν πως η επίτευξη ενός υγιούς ψηφιακού περιβάλλοντος εξαρτάται από τον διάλογο, τη διαφάνεια και τη συνεργασία. Η εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιεί το Digital World Summit Greece, με στόχο, μεταξύ άλλων, την ενημέρωση της ελληνικής κοινότητας σε ζητήματα ψηφιακής επικαιρότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα