Οι Βούλγαροι απειλούν να κλείσουν τα σύνορα τον Ιούνιο για να πλήξουν τον ελληνικό τουρισμό ως αντίποινα στα μπλόκα των αγροτών

Πολύ βαριά το έχουν «πάρει» οι γείτονες Βούλγαροι το κλείσιμο των συνόρων από τους Έλληνες αγρότες, και τώρα απειλούν με ανταπόδοση τον Ιούνιο θέλοντας να δημιουργήσουν ζημιά σε ελληνικές επιχειρήσεις αντίστοιχη με αυτή που υφίστανται οι ίδιοι.
Μάλιστα Υπουργοί της Βουλγαρίας μιλούν με απαξίωση τόσο για την ελληνική κυβέρνηση όσο και για την χώρα μας....
«Εξετάζουμε το κλείσιμο των συνόρων της Βουλγαρίας με την Ελλάδα
τον Ιούνιο», αναφέρουν οι Βούλγαροι μεταφορείς, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Focus.
«Οι ενώσεις των Βουλγάρων οδηγών φορτηγών συζητούν το ενδεχόμενο για κλείσιμο όλων των σημείων ελέγχου στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδος τον Ιούνιο», δήλωσε ο Iliyan Filipov, εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Ενώσεων Οδικών Μεταφορών (BASAT), μιλώντας για το Radio FOCUS σήμερα Πέμπτη.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, με αυτόν τον τρόπο θέλουν να βλάψουν τις ελληνικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο πλήττονται τώρα οι βουλγαρικές επιχειρήσεις από τα μπλόκα των αγροτών .
«Αυτή η δυνατότητα συζητείται πολύ σοβαρά και αυτό ίσως συμβεί, αλλά θα ενημερώσουμε πρώτα όλους τους πολίτες της Βουλγαρίας, όταν πάρουμε απόφαση, έτσι ώστε να μην μεταβούν για διακοπές στα ελληνικά ξενοδοχεία και θέρετρα, λόγω πολύωρης παραμονής τους στα σύνορα», δήλωσε ο ίδιος.
Ο Iliyan Filipov είπε επίσης οι ελληνικές αρχές δεν παρείχαν καμία απολύτως συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδος.
Ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας συναντήθηκε την Τετάρτη το βράδυ με τον περιφερειάρχη Μακεδονίας και Θράκης , τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.
«Ο περιφερειάρχης δήλωσε κατά την συνάντηση ότι δεν μπορεί να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο τους αγρότες στην Ελλάδα», αναφέρουν βουλγαρικά ΜΜΕ.
«Δεν υπάρχει διπλωματικός τρόπος με τον οποίο να μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με τους Έλληνες αγρότες», τονίζουν οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών.
Ο Iliyan Filipov ανακοίνωσε ότι προτίθεται να μπλοκάρει τα συνοριακά σημεία ελέγχου στο Ζλάτογκραντ και στο Ιβάϊλοβγραντ αύριο το πρωί, καθιστώντας έτσι τα ταξίδια μεταξύ της Ελλάδος και Βουλγαρίας εντελώς αδύνατα.
Όλοι έχουν δίκιο στα αιτήματα τους, αλλά οι Έλληνες αγρότες παλεύουν για την επιβίωση τους και μόνο για αυτή. Επίσης οι Βούλγαροι είναι γνωστοί για τα «αισθήματα» τους προς τρέφουν για τους Έλληνες, τα οποία καταδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία.
pentapostagma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα