Σκάνδαλο εφοριακών...


Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχωρά το Documento σχετικά με καταγγελλόμενο κύκλωμα επίορκων εφοριακών για το οποίο είναι προσωπικά ...ενήμερος εδώ και πάνω από ένα χρόνο ο ίδιος ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.


Η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για τα έργα και τις ημέρες των συγκεκριμένων υπαλλήλων και στελεχών της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ). Η εντολή για έρευνα δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Καψιμάλη με βάση αποκαλυπτικές
επιστολές που δημοσίευσε το Documento τον Ιούλιο του 2023, στις οποίες περιγραφόταν αναλυτικά η δράση του κυκλώματος. Με τη μόνη διαφορά ότι οι ίδιες έγγραφες καταγγελίες ήταν σε γνώση και του Γ. Πιτσιλή από τις 8 Δεκεμβρίου 2022, ο οποίος όχι μόνο δεν έπραξε τίποτε για τη διερεύνησή τους αλλά πρόσφατα επιβράβευσε και μία από τους εφοριακούς που πλέον ερευνώνται από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.
Είχε ενημερωθεί και ο ΜητσοτάκηςΗταν 24 Ιουλίου 2023 όταν το Documento δημοσίευσε μία από τις δύο συγκλονιστικές επιστολές οι οποίες είχαν αποσταλεί τον Δεκέμβριο του 2022 στο γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονομικών, στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών. Σε αυτές ο καταγγέλλων περιέγραφε τη δράση κυκλώματος, το οποίο αποτελούνταν από υψηλόβαθμα στελέχη του φοροελεγκτικού μηχανισμού και λογιστικά γραφεία. Συγκεκριμένα ο αποστολέας, μεταξύ πολλών άλλων, κατονόμαζε τρία λογιστικά γραφεία, ένα στη λεωφόρο Συγγρού, ένα στον Πειραιά και ακόμη ένα στο Αιγάλεω.
Οπως αναφερόταν στις επιστολές, τα παραπάνω γραφεία έχουν άμεση συνεργασία με στελέχη της ΥΕΔΔΕ «ώστε να προστατεύσουν τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με τα γραφεία τους με σκοπό την πρόωρη ενημέρωση και την αποφυγή ελέγχων από την ΥΕΔΔΕ. Επιπρόσθετα όσες επιχειρήσεις αρνούνται να συνεργαστούν με τα συγκεκριμένα λογιστικά γραφεία και δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς του συγκεκριμένου κυκλώματος έχουν τακτικούς ελέγχους από τα συνεργεία ελέγχων της ΑΑΔΕ».
Ενα από τα πρόσωπα που κατονομάζονταν ήταν και ο Ηλίας Επίσκοπος, προϊστάμενος του 1ου Ελεγκτικού Κέντρου (ΕΛΚΕ), ο οποίος υπογράφει το πόρισμα-παρωδία που επιβάλλει το εξόφθαλμα παράνομο πρόστιμο των 250.000 ευρώ στo Documento. Σύμφωνα με τους δύο διαφορετικούς καταγγέλλοντες που φαίνεται ότι γνωρίζουν πολλά, «ο γιος του κ. Επίσκοπου διατηρεί λογιστικό γραφείο στο Γαλάτσι και έπειτα από εκβιασμούς που διαπράττει σε επιχειρηματίες, επιδιώκει να τους φέρει στο λογιστικό του γραφείο. Ο Ηλίας Επίσκοπος σε συνεργασία με το γιο του και τους πελάτες του λογιστικού γραφείου, οι οποίοι έχουν ανοιχτούς φορολογικούς ελέγχους, κλείνει τις υποθέσεις των πελατών με την ελάχιστη ταρίφα να αγγίζει τα 50.000 ευρώ».
Το Documento είχε επικοινωνήσει την περίοδο εκείνη με τον Ηλ. Επίσκοπο, ο οποίος είχε αρνηθεί όλα όσα αναφέρονται στις καταγγελίες αποδίδοντάς τες σε ενδοϋπηρεσιακές έριδες, ενώ παράλληλα είχε αναφέρει και άλλα πράγματα που έχουν ενδιαφέρον αλλά δεν είναι επί του παρόντος.
Επιβράβευσαν την υπάλληλοΕκτός από τα λογιστικά γραφεία κατονομάζονταν και ακόμη δύο πρόσωπα ως μέλη του κυκλώματος. Ενα από αυτά ήταν η εφοριακός Δ.Κ.«Eνα από τα καινούρια πρόσωπα στο συγκεκριμένο κύκλωμα, αποτελεί η κυρία Δ.Κ. η οποία είναι δεξί χέρι του κυρίου Χ. Η εν λόγω κυρία λειτουργεί ως εισπράκτορας. Επιβάλλεται να διερευνηθεί πόσες φορές έχει πάει το τελευταίο τρίμηνο στις Κυκλάδες για σειρά ελέγχων η κυρία Δ.» αναφερόταν χαρακτηριστικά στη μια επιστολή.
Η συγκεκριμένη κυρία μάλιστα πριν από λίγες ημέρες επιβραβεύτηκε υπηρεσιακά από τον Γ. Πιτσιλή. Συγκεκριμένα με απόφαση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ έγινε προϊσταμένη συγκεκριμένου τμήματος της ΥΕΔΔΕ, καθώς μέχρι τότε εκτελούσε χρέη προϊσταμένου αλλά κατ’ ανάθεση. Δηλαδή εκτελούσε χρέη προϊσταμένου μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις έπειτα από εντολή των ανωτέρων της.
Με απλά λόγια ο Γ. Πιτσιλής όχι μόνο «έθαψε» στο συρτάρι του τις έγγραφες καταγγελίες για τη δράση κυκλώματος εφοριακών, αλλά πρόσφατα, τακτοποιώντας προφανώς… σημαντικές για τον ίδιο εκκρεμότητες πριν από την αποχώρησή του από την ΑΑΔΕ, επιβράβευσε την εφοριακό που καταγγέλλεται ως μέλος του κυκλώματος.
Η εντολή για πειθαρχικό έλεγχοΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Documento, πριν από λίγες μέρες διαβιβάστηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ εντολή από τον οικονομικό εισαγγελέα και για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος των ελεγχόμενων από τη Δικαιοσύνη προσώπων. Κάτι που από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να είχε πράξει ο Γ. Πιτσιλής. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι εάν θα γίνει πειθαρχικός έλεγχος επί της ουσίας ή για τα μάτια του κόσμου και οι καταγγελλόμενοι ως μέλη κυκλώματος εφοριακοί θα βγουν λάδι.
Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά αποδεικνύουν αυτό που εδώ και καιρό επισημαίνει το Documento. Οτι ο Γ. Πιτσιλής κρύβει συστηματικά κάτω από το χαλί τις καταγγελίες για την εγκληματική δράση συγκεκριμένων εφοριακών, με αποτέλεσμα το κύκλωμα των επίορκων να συνεχίζει ανενόχλητο την παράνομη δράση του σε βάρος του δημόσιου κορβανά...
Bαγγέλης Τριάντης
documentonews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα