Eurovision: Οι 5 εμφανίσεις της Ελλάδας που πήγαν… άπατες (Videos)

Την τιμητική της έχει απόψε το βράδυ η Eurovision, καθώς η Μαρίνα Σάττι και το «ZARI» θα διαγωνιστούν στον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η ελληνική συμμετοχή θα εμφανιστεί 12η στη σειρά των φιναλίστ, ενώ σύμφωνα με την ίδια διαδικασία η Silia Kapsis για την Κύπρο θα εμφανιστεί 20η.

Η Ελλάδα

έχει μικρή πιθανότητα να έρθει πρώτη σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, καθώς κατά τη διάρκεια του live, το Zari υποχώρησε στα στοιχήματα της Eurovision, για να επανέλθει στην ένατη θέση, στην οποία και βρίσκεται συχνά από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν όλες οι συμμετοχές.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι το «ZARI» έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη χώρα μας, ενώ σαν μια γενική εικόνα μπορούμε να πούμε ότι το τραγούδι είναι ξεσηκωτικό, με τη Σάττι και την ομάδα της να προσπαθούν να «σερβίρουν» κάτι… πρωτότυπο. Τώρα αν τα κατάφεραν είναι ένα άλλο ζήτημα…

Πριν όμως από τη Μαρίνα Σάττι, πάμε να δούμε κάποιες από τις συμμετοχές της Ελλάδας που… άφησαν εποχή, αλλά για τους… λάθους λόγους. Πολλές φορές η χώρα μας είχε υψηλές βλέψεις για τον διαγωνισμό, χωρίς όμως να τα καταφέρνει.

1) «Κλόουν» (1988)

Ο «Κλόουν» το 1988 δεν κατάφερε να συγκινήσει ιδιαίτερα το κοινό και κατέληξε στην 17η θέση με μόλις 10 βαθμούς. Όντως, δεν ήταν κι από τις πιο δυνατές μας αποστολές, αλλά ο σάλος που προκλήθηκε στη συνέχεια ήταν λίγο υπερβολικός.

2) Utopian Land (2016)

Μάλλον από τις πιο αδιάφορες συμμετοχές της χώρας μας στον διαγωνισμό. Η ομάδα της χρονιάς του 2016 προσπάθησε για το καλύτερο, όμως δεν κατάφερε να κάνει τη χώρα μας να περάσει στον μεγάλο τελικό. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν έμειναν έκπληκτοι με το αποτέλεσμα.

3) Χωρίς σκοπό (1990)

Το «Χωρίς Σκοπό» ήταν η Ελληνική συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 1990, ερμηνευμένο στα Ελληνικά από τον Χρήστο Κάλοου με το συγκρότημα Wave. Το τραγούδι «τερμάτισε» 19ο με 11 βαθμούς, δηλαδή στην 4η θέση από το τέλος.

4) Μια κρυφή ευαισθησία (1998)

Ο 43ος τότε διαγωνισμός της Eurovision ήταν ένα δυνατό χτύπημα για τους Έλληνες fans, αφού η χώρα μας πήρε μόνο 12 βαθμούς από την Κύπρο, κατακτώντας έτσι την 20η θέση, 6η από το τέλος.

5) S.A.G.A.P.O. (2002)

Ο Μιχάλης Ρακιντζής αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό και έφτασε στο Ταλίν της Εσθονίας με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι μάλλον τρόμαξαν με κάποια φάλτσα που του βγήκαν, ενώ και τα λάθη των ηχοληπτών τον οδήγησαν στη 17η θέση με μόλις 27 βαθμούς. 

Διαβάστε επίσης:

Διόνυσος: Ο οικισμός-«φάντασμα» στη Σητεία με τη «σκοτεινή» ιστορία (Videos)

ΒΙΟ.ΜΕ.: Πώς ένα εργοστάσιο κατάφερε να λειτουργεί χωρίς αφεντικά

Τα «ησυχαστήρια» του Αιγαίου: Τρία μικρά νησιά για πραγματική χαλάρωση το Πάσχα

Keywords
Τυχαία Θέματα