Στις 9 Ιούνη στηρίζουμε το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στέκεται σταθερά και αταλάντευτα, από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα, στο πλάι του λαού, χωρίς να υποτιμήσει ποτέ την αγωνία του για άμεσα μέτρα ανακούφισης. Πρωτοστατεί για να οργανωθεί ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία στα σωματεία, στους συλλόγους και στους μαζικούς φορείς, για να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση. Μπαίνει μπροστά στους αγώνες της νεολαίας και συμβάλλει στην πολιτιστική ανάταση της χώρας.

Στέλνει τις δυνάμεις του να συνδράμουν σε όλα τα μέτωπα των «φυσικών καταστροφών»

ούτως ώστε να βοηθήσουν τον πληθυσμό που πλήττεται από τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους. Υπερασπίζεται τη λαϊκή στέγη από τα κοράκια των τραπεζών και των funds. Τέλος, με τους εκπροσώπους του στην ευρωβουλή και τη βουλή, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα εχθρικά για το λαό όργανα του αστικού κράτους, αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά σχέδια, τα οποία στην πλειοψηφία τους διαμορφώνονται και ψηφίζονται από κοινού από την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ δεν δειλιάζει ούτε στιγμή να προτάξει τη στρατηγική του, τη μοναδική ρεαλιστική και αναγκαία διέξοδο με βάση την εποχή που διανύουμε, δηλαδή την ανατροπή του αστικού κράτους, το πάρσιμο των κλειδιών της οικονομίας και την οικοδόμηση της κοινωνίας του μέλλοντος: Του σοσιαλισμού.

Δεν υποτιμάει τη διαπάλη στο επίπεδο των ιδεών και των επιστημών, τόσο των φυσικών όσο και των και κοινωνικών. Διατηρεί σταθερό μέτωπο απέναντι στις αναθεωρητικές και αντικομμουνιστικές απόψεις της ΕΕ, όπως είναι η ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Βγάζει τα σωστά διδάγματα από την υπερεκατοντάχρονη ιστορία του, χωρίς να πέσει ούτε στην παγίδα της λαθολογίας, αλλά ούτε και της εξιδανίκευσης.

Γνώμονας των θέσεων του ΚΚΕ είναι οι ανάγκες της κοινωνίας, γι’ αυτό και στέκεται απέναντι σε ρατσιστικές και ομοφοβικές πρακτικές, όπως και σε διάφορες ψευτοπροοδευτικές ανορθολογικές και αντιεπιστημονικές θεωρίες, στον σύγχρονο αντιδραστικό υποκειμενισμό, στην άρνηση της αντικειμενικής πραγματικότητας (όπως με τις θεωρίες του ατομικού αυτοπροσδιορισμού και ατομικού δικαιωματισμού), που αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως από το σύστημα για να θολώσει τις πραγματικές ταξικές αντιθέσεις και την ενοχή του για την κατάργηση συλλογικών- κοινωνικών δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Δε βάζει το ζήτημα της έλλειψης των υποδομών ως ζήτημα κακοδιαχείρισης, ότι φταίνε οι «κακοί πολιτικοί», το «αθηνοκεντρικό κράτος» και η «κακοδαιμονία της φυλής μας», αλλά θίγει τον πυρήνα του προβλήματος, δηλαδή ότι η ανάπτυξή τους γίνεται βάζοντας στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους τα κέρδη μίας χούφτας καπιταλιστών και τις ζωές μας.

Η ΕΕ δεν είναι ούτε μια διακοσμητική βιτρίνα για τη διαφήμιση της «ενωμένης Ευρώπης», ούτε ένα πάρκινγκ για το πολιτικό προσωπικό που περισσεύει σε κάθε χώρα. Πρόκειται για μία αντιδραστική ιμπεριαλιστική ένωση των ευρωπαϊκών αστικών τάξεων που παράγει νομοθεσία για όλα τα κράτη-μέλη, οργανώνει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και χαράσσει στρατηγική σε όλα τα επίπεδα. Πολιτικές όπως είναι η «πράσινη ανάπτυξη», η αντιμετώπιση της «κλιματικής κρίσης» και η «ψηφιακή μετάβαση» είναι προσπάθειες που έχουν στόχο να βγουν κερδισμένα τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και δεν έχουν να κάνουν με κάποια φιλοπεριβαλλοντική ανησυχία.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε την ΕΕ ως «λυκοσυμμαχία», δανειζόμενο έναν όρο από την ίδια τη φύση. Όπως είναι οι αγέλες των λύκων, που μπορεί να είναι ενωμένες για να βρουν τροφή, αλλά συνεχίζουν και έχουν τα δικές τους εσωτερικές αντιθέσεις, έτσι είναι και οι αστικές τάξεις εντός της ΕΕ: Ενωμένες απέναντι στο λαό και τα δικαιώματά του, αλλά με τη δική τους ιδιαίτερη ατζέντα για το ποια θα βγει πιο δυναμωμένη από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα και από κάθε σύγκρουση.

Σήμερα πυκνώνουν οι εκτεταμένες πολεμικές συρράξεις. Ούτε 30 χρόνια δεν πέρασαν μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες, και οι υποσχέσεις για μία νέα περίοδο παγκόσμιας ειρήνης που θα διαρκεί για χρόνια πλέον προκαλούν μόνο θυμηδία. Χώρες όπως η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και η Συρία διαλύθηκαν σύμφωνα με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. Το Ισραήλ εφαρμόζει τη δική του «τελική λύση» προσπαθώντας να εκδιώξει τελείως τους Παλαιστίνιους από την πατρίδα τους και να εγκαθιδρύσει ένα «καθαρό κράτος». Ενώ πλέον υπάρχει ανοιχτή πολεμική σύρραξη στο έδαφος της Ουκρανίας για πάνω από δύο χρόνια, με αντιπαρατιθέμενους το κυρίαρχο ιμπεριαλιστικό μπλοκ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μία μεριά, και τη Ρωσία που βρίσκεται στο ανερχόμενο -και υπό διαμόρφωση- ευρασιατικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ από την άλλη.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μένει πιστό στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού και δε διαλέγει σφαγέα – ιμπεριαλιστή. Παράλληλα, αποκαλύπτει στο λαό τις τυχοδιωκτικές ενέργειες της ελληνικής αστικής τάξης, η οποία σέρνει τη χώρα σε περιπέτειες καθώς τη μετατρέπει σε ένα νατοϊκό «πεδίο βολής φθηνό».

Με βάση, λοιπόν, όλα τα παραπάνω, καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τους φοιτητές, επιστήμονες καλλιτέχνες και αθλητές, το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να ενισχύσουν το ρεύμα αμφισβήτησης και αντεπίθεσης. Στην εποχή των εντυπωσιακών τεχνολογικών επιτευγμάτων το μόνο που εισπράττει ο λαός σήμερα είναι η φτώχεια, οι πόλεμοι και η δυστυχία. Ας συμβάλλουμε λοιπόν όλοι στην ανατροπή αυτής της αντίφασης.

*Ο Βασίλης Μπέλλος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού – Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ).

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 9ης Ιουνίου: «Για την Ευρώπη ρε γαμώτο»;

Αυτοδιοίκηση και Ευρωεκλογές – Μια σχέση που συχνά υποτιμάται

Περί  Προέδρου Δημοκρατίας

Keywords
Τυχαία Θέματα