Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Να αφήσουμε εκτός αντιπαράθεσης τα παιδιά, μην μιλάμε επιθετικά» (video)

Για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και το κατά πόσο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με την Εκκλησία για το θέμα, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (27/12) ο Παύλος Μαρινάκης.

«Να αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση τα παιδιά, να μην κάνουμε χαρακτηρισμούς για τα παιδιά, να μην μιλάμε επιθετικά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Open.

 «Ακούμε με μεγάλο σεβασμό τις απόψεις όλων και τις απόψεις της Εκκλησίας. Η Εκκλησία, η θρησκεία μάς

έχουν διδάξει το “αγαπάτε αλλήλους”, κυρίως σε αυτό το πνεύμα πρέπει να κινούμαστε όλοι, χωρίς να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει υποδείξεις (…). Με όλο τον σεβασμό στην Εκκλησία και την πίστη μας, και την πίστη που έχουμε στον συνάνθρωπο, υπάρχει η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία στη χώρα με διακριτούς ρόλους», πρόσθεσε.

«Και με βάση τα προγράμματά της η εκτελεστική εξουσία προχωρά για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Καμιά φορά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ρυθμίζονται και αποκαθίστανται κάποιες αδικίες για κάποιους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μετράμε και ζυγίζουμε δημοσκοπικά κάθε μεταρρύθμιση. Ας δούμε τι θα φέρει η κυβέρνηση, γιατί εγώ ακόμα –που είναι υποχρέωσή μου και τιμή μου να υπερασπίζομαι τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μιας κυβέρνησης που δεν θέλει να βάλει νεκρό στο κρασί της, μιας κυβέρνησης που σπάει αυγά και θα το δείξει στην τετραετία– δεν το έχω δει ακόμα το κείμενο στο σύνολό του, για να ξέρουμε για τι μιλάμε», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με το εάν η κυβέρνηση αναμένεται να συγκρουστεί με την Εκκλησία για το νομοσχέδιο.

«Ας δούμε ποια θα είναι η νομοθέτηση»

«Πολλά πράγματα στα οποία ήμουν απόλυτος και πίστευα πως δεν υπάρχει άλλη άποψη, όταν βλέπεις την πραγματικότητα, ένα κείμενο, ποια είναι η φιλοσοφία μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, αρχίζεις και διατυπώνεις μια άποψη. Όταν έχει μια κυβέρνηση φέρει πολλά νομοσχέδια, πολλές αλλαγές, είναι καλό να συζητάμε κάποια πράγματα στην ώρα τους», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με τις διαφορετικές απόψεις που έχουν ακουστεί εντός της ΝΔ.

«Υπάρχει ένα πράγμα που είναι ο γάμος – προφανώς μιλάμε για τον πολιτικό γάμο– όπου η προϋπόθεση για να αρθούν οι διαφοροποιήσεις ως προς το ζήτημα της τεκνοθεσίας είναι ο γάμος, σε σχέση με το σύμφωνο συμβίωσης. Κάποιοι άλλοι βάζουν στη συζήτηση τα ζητήματα παρένθετης μητέρας και τεχνητής νομιμοποίησης. Ας δούμε ποια θα είναι η νομοθέτηση», πρόσθεσε.

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε θα έρθει το νομοσχέδιο και εάν προγραμματίζεται για πριν από το Πάσχα, ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε πως «θα έρθει όταν θέλει ο πρωθυπουργός».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: «Φουλ οι μηχανές» για τις Ευρωεκλογές – Τα σχέδια Ανδρουλάκη 

Μη κρατικά ΑΕΙ: Η πρώτη μεγάλη πολιτική «μάχη» της νέας χρονιάς για την κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Η χειρότερη χρονιά πληρωμών για τους αγρότες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρινάκης,marinakis