Australian Open: Ο τρομερός Ρούμπλεφ στα προημιτελικά με ανατροπή! (vids)

O Αντρέι Ρούμπλεφ αν και έμεινε πίσω με 2-1 sets κατάφερε να λυγίσει τον μαχητικό Άλεξ ντε Μινόρ με 6-4, 6-7(5), 6-7(4), 6-3, 6-0 μετά από 4 ώρες και 14 λεπτά εξασφασλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Australian Open για 3η φορά στην καριέρα του. 

He always had the will, he just had to find the way!@AndreyRublev97 comes from a set

down to rattle home and into the last eight.

The No.5 seed defeats Alex De Minaur 6-4 6-7(5) 6-7(4) 6-3 6-0#AusOpen • @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis pic.twitter.com/h0dBeEmici

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 21, 2024

Επιπλέον με αυτή τη νίκη του ο Ρώσος θα κρατήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά εντός Top-10 με τον Έλληνα τενίστα να υποχωρεί στο Νο10 του κόσμου αμέσως μετά το τέλος του πρώτου major της σεζόν. 

Για τον Ρούμπλεφ αυτή θα είναι η 10η φορά που θα συμμετάσχει σε προημιτελική φάση Grand Slam με τον Ρώσο να θέλει να σπάσει την…κατάρα που τον θέλει να μην έχει κερδίσει ποτέ σε προημιτελικό Grand Slam μετρώντας 9 ήττες σε ισάριθμους αγώνες. 

Ο Ρώσος μπορεί να είχε μόλις 67% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (72/107), όμως αυτό δεν το εμπόδισε να σβήσει τα 13/16 break-points του ντε Μινόρ, την ίδια ώρα που ο Ρούμπλεφ εκμεταλλεύτηκε τις 8 από τις 13 ευκαρίες για break. 



Ένα από τα 8 break ήρθαν στο 4ο game του 1ου set για τον Ρούμπλεφ (3-1), ο οποίος νωρίτερα είχε σβήσει διπλό break-point (15/40) κρατώντας το πρώτο service-game του αγώνα, ωστόσο ο ντε Μινόρ αντέδρασε παίρνοντας πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Ο Ρούμπλεφ όμως συνέχιζε να πιέζει το service του Αυστραλού φτάνοντας σε set-point στο 10ο game με τον ντε Μινόρ να κάνει το “δώρο” στον Ρώσο με διπλό λάθος να του δίνει το set με 6-4 (1-0). 

Στο 2ο set οι δύο πάικτες είχαν από δύο μεγάλα holds με τον Ρούμπλεφ να σβήνει συνολικά 5 break-points του ντε Μινόρ, ενώ ο Αυστραλός έσωσε 3 του Ρώσοτ. Το set πήγε στο tie-break εκεί όπου ο ντε Μινόρ με δύο mini-breaks έκανε το 5/3 και αμέσως μετά το 6/4 για να κλείσει το set με 7/5 ισοφαρίζοντας σε 1-1. 



Ίδια κατάληξη είχε και το 3ο set με τον Ρούμπλεφ να απαντάει στο γρήγορο break του ντε Μινόρ (2-0) και μάλιστα τη στιγμή που ο Αυστραλός σέρβιρε για το set σβήνοντας και set-point, ενώ με hold στη συνέχεια ισοφαρίσε σε 5-5. Κι αυτό το set πήγε στο tie-break κι αυτό το set πήγε στα χέρια του ντε Μινόρ που έκανε το 3/3, 6/3 και αμέσως μετά 7/4 παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 στα sets. 



Κι εκεί που το μομέντουμ έδειχνε να γέρνει προς τη μεριά του “γηπεδούχου” ντε Μινόρ, ο Ρούμπλεφ αρχίζει να βρίσκει ρυθμό στο service, αλλά και να πιέζει αφόρητα το service του ντε Μινόρ, που έδειχνε να κουράζεται.

Ο Ρώσος προηγήθηκε με 3-0, έχοντας βρει break (2-0), με τον ντε Μινόρ όμως να το παίρνει προσωρινά πίσω (3-2) για να το χάσει εκ νέου αμέσως μετά με τον Ρούμπλεφ να φτάνει στο 4-2 και στο 5-2 λίγο αργότερα, για να κλείσει με ένα love game και να ισοφαρίσει σε 2-2. 

Στο 5ο game υπήρχε μόνο ο Ρούμπλεφ στο court. Παραχωρώντας μόλις 8 πόντους από το service του, την ίδια ώρα που ο ντε Μινόρ κέρδιζε μόλις 4 από το δικό του, ο Ρούμπλεφ βρήκε 3 breaks (1-0, 3-0, 5-0) και δύο holds φτάνοντας στην ανατροπή, αλλα και σε μια μεγάλη πρόκριση. 

Στα προημιτελικά ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ, ο οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα κέρδισε τον Κάρεν Χατσάνοφ με straight sets. 



AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Ο τρομερός Ρούμπλεφ στα προημιτελικά με ανατροπή! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα