Χάλεπ: Τιμωρία 4 ετών για τις δύο υποθέσεις ντόπινγκ!

Η πρώην Νο1 και κάτοχος 2 Grand Slam, Σιμόνα Χάλεπ τιμωρήθηκε συνολικά με 4 χρόνια αποκλεισμού για 2 διαφορετικές υποθέσεις ντόπινγκ, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. 

Τον περασμένο Οκτώβριο η Χάλεπ είχε τιμωρηθεί με προσωρινό αποκλεισμό, καθώς βρέθηκε θετική στην ουσία ροξαδουστάτη, που δεν βρίσκεται στις λίστες της Wada, κατά τη διάρκεια του περσινού US Open, ενώ στη δεύτερη υπόθεση η Ρουμάνα αντιμετώπιζε κατηγορίες για το

βιολογικό της διαβατήριο. 

Η ποινή της θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2022, όπου και βρέθηκε θετική στη πρώτη περίπτωση και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2026 (θα είναι 35 ετών), κάτι που σημαίνει ότι αν δεν κερδίζει την έφεση και μειωθεί ή αφαιρεθεί η ποινή της, ότι το τένις τελειώνει για την πρώην Νο1 του κόσμου. 

Former world No. 1 Simona Halep has been banned for four years after an independent tribunal found she committed "intentional" anti-doping violations and was "likely doping."

A "shocked" Halep vows to appeal the ruling.

"I refused to accept their decision of a four-year ban."

TENNIS (@Tennis) September 12, 2023

Η ίδια είχε δηλώσει μετά από την πρώτη εξέταση και τον προσωρινό της αποκλεισμό: 

“Σήμερα ξεκινά ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου: ένας αγώνας για την αλήθεια. Έχω ειδοποιηθεί ότι βγήκα θετική σε μια ουσία που ονομάζεται Roxadustat σε εξαιρετικά χαμηλή ποσότητα, η οποία ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, η ιδέα να παραβιάσω τους κανόνες δεν πέρασε ούτε μία φορά από το μυαλό μου, μιας και είναι ολοκληρωτικά αντίθετη με όλες τις αρχές που μάθει. Αντιμετωπίζοντας μια τέτοια άδικη κατάσταση, νιώθω εντελώς μπερδεμένη και προδομένη

Θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος για να αποδείξω ότι ποτέ δεν πήρα εν γνώσει μου καμία απαγορευμένη ουσία και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα αποδειχθεί η αλήθεια.

Δεν έχει να κάνει με τους τίτλους ή τα χρήματα. Έχει να κάνει με την τιμή και την ιστορία αγάπης που έχω αναπτύξει με το τένις τα τελευταία 25 χρόνια.”

The post Χάλεπ: Τιμωρία 4 ετών για τις δύο υποθέσεις ντόπινγκ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα