Ναδάλ: “Πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου στο όριο” (vid)

Αποφασισμένος να πιέσει τον εαυτό του και το σώμα του, είναι ο Ράφαελ Ναδάλ μετά τη δύσκολη νίκη επί του Ζιζού Μπεργκς στον 1ο γύρο του Internazionali BNL d’Italia την Πέμπτη στη Ρώμη.

Ο 37χρονος Ισπανός, στο τρίτο συνεχόμενο χωμάτινο τουρνουά του στο tour, ξέρει ότι δεν έχει πολύ χρόνο για να φτάσει στο καλύτερό του επίπεδο ενόψει του Roland Garros και στη συνέντευξη τύπου μετά την ανατροπή με 4-6, 6-3, 6-4 επί του Βέλγου, τόνισε την ανάγκη να ξεπεράσει κάθε φόβο που έχει για νέο τραυματισμό

και να παίξει πιο απελευθερωμένα στη συνέχεια.

“Πρέπει να προσπαθήσω να παίξω στο 100%. Δεν είναι εύκολο γιατί θα χρειαστεί να αποβάλω φόβο που νιώθω σε κάποια χτυπήματα. Για παράδειγμα στο Μπρισμπέιν, έπαθα θλάση και χρειάστηκε να χειρουργηθώ πέρυσι. Χρειάστηκε να αφαιρέσω ένα σημαντικό μέρος του λαγονοψοΐτη κι αυτό αναγκάζει πολλούς μύες να δουλεύουν περισσότερο από πριν. Χρειάζεται να έχεις τον κατάλληλο χρόνο για να προσαρμόσεις όλους αυτούς τους μύες σε αυτή τη νέα διαμόρφωση του ισχίου. Αλλά δεν έχω τόσο πολύ χρόνο. Αυτό είναι το πρόβλημα και αυτή είναι η αλήθεια” είπε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ.

“Έχω κάνει μεγάλη πρόοδο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο tour, όμως η στιγμή που πρέπει να προσπαθήσω παραπάνω, έφτασε. Πρέπει να κάνω τα πάντα. Αν κάτι συμβεί, θα συμβεί. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είναι όπως στη Μαδρίτη ή τη Βαρκελώνη. Πρέπει να αναλύσω πως εξελίσσονται τα πράγματα και να ανακαλύψω αν είμαι ικανός να προσαρμοστώ σε αυτά τα νέα δεδομένα τις επόμενες εβδομάδες. Σε περίπου δύο εβδομάδες έχω το Roland Garros οπότε έφτασε ο καιρός που πρέπει να αποδείξω στον εαυτό μου ότι είμαι ικανός να πιέσω το σώμα μου στο όριο και να νιώσω έτοιμος γι’αυτό που έρχεται” πρόσθεσε ο Ισπανός.

Επόμενο εμπόδιο στη Ρώμη για τον Ναδάλ, το Νο7 του ταμπλό Χούμπερτ Χουρκάτς κόντρα στον οποίον θα έχει ένα πολύ δυνατό τεστ το Σάββατο, ενόψει της συνέχειας στο χώμα.

“Πρέπει να αποβάλω αυτό το φόβο. Πρέπει να το συνηθίσω και να πάρω το ρίσκο. Αν κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να το δεχθώ. Αλλά αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να πιεστώ. Νιώθω πιο έτοιμος στο να το προσπαθήσω από πριν” υπογράμμισε ο κάτοχος 10 τίτλων στη Ρώμη.

“Ελπίζω να μπορέσω να παίξω καλύτερα απ’ό,τι σήμερα και να σκεφτώ με διαφορετικό τρόπο. Θα δούμε. Είμαι ενθουσιασμένος με τη νίκη μου σήμερα. Μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω και είμαι χαρούμενος γι’αυτό”

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ναδάλ: “Πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου στο όριο” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα