Ρώμη: Εύκολα ο Τζόκοβιτς, αποκλεισμός για Ρουντ (vids)

Δυναμική επιστροφή στο χώμα έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που μετά τις εμφανίσεις του στο Μόντε Κάρλο πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη στη Ρώμη. Επικράτησε του Κορεντάν Μουτέ με 6-3, 6-1, μέσα σε 85 λεπτά στο κεντρικό κορτ, και πέρασε στον 3ο γύρο του τουρνουά.

Αυτή ήταν η 4η νίκη του στην clay season, και στόχος του είναι να κάνει μια καλή πορεία στη Masters διοργάνωση, την ώρα που λείπουν οι διώκτες του στην παγκόσμια κατάταξη. Είναι κάτοχος του τίτλου 7 φορές, και φιναλίστ άλλες 6, και αποτελεί μία καλή πρόβα ενόψει του Roland Garros.

Παράλληλα,

είναι στο κυνήγι του 41ου τίτλου του σε 1000άρια, ενώ θέλει να ανεβάσει και τη βαθμολογική του συγκομιδή στο ATP Race. Επίσης κερδίζει για 2η φορά τον 25χρονο Γάλλο, μετά τους “32” στο Masters του Παρισιού το 2019 (7-6(2), 6-4).

Επόμενος αντίπαλός του στο Internazionali BNL d’ Italia θα είναι ο Χιλιανός, Αλεχάνδρο Ταμπίλο, που είχε bye στον 1ο γύρο και στην πρεμιέρα του κέρδισε τον Γιανίκ Χάνφμαν με 6-3, 7-6(4).

Business as usual @DjokerNole returns to Rome with a win, defeating Moutet 6-3 6-1#IBI24 pic.twitter.com/IPPLeWn73C

Tennis TV (@TennisTV) May 10, 2024

Στ’ άλλα ματς της ημέρας, ο Κάσπερ Ρουντ γνώρισε την ήττα και τον πρόωρο αποκλεισμό από τον Μίομιρ Κετσμάνοβιτς, παρότι είχε προηγηθεί με set κάνοντας μάλιστα bagel! Έχασε με 0-6, 6-4, 6-4, σε 2 ώρες και 21 λεπτά αγώνα στο Court 12, και έμεινε εκτός συνέχειας.

Μετά τις εξαιρετικές εβδομάδες σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, ο Νορβηγός έχασε στους “16” της Μαδρίτης από τον μετέπειτα φιναλίστ, Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, και σήμερα δεν επέστρεψε στις νίκες, κάτι που ευελπιστεί να κάνει στο Grand Slam του Παρισιού.

Από την άλλη ο Σέρβος ζευγάρωσε τις νίκες του στην ιταλική πρωτεύουσα, αφού στην πρεμιέρα του είχε νικήσει τον Μπράντον Νακασίμα με 6-4, 6-4, και στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης θα επιδιώξει το 3/3 απέναντι στον Βραζιλιάνο, Τιάγκο Μοντέιρο.

From agony to ecstasy @MioKecmanovic comes from 6-0 down to stun number 5 seed Ruud!#IBI24 pic.twitter.com/reKhJ9yOPm

Tennis TV (@TennisTV) May 10, 2024

Τέλος, την πρόκριση στον 3ο γύρο πήρε ο Φρανσίσκο Σερούντολο, επικρατώντας του Ματέο Τζιγάντε με 6-1, 6-3, ο Τέιλορ Φριτς επιβλήθηκε του επίσης Ιταλού, Φάμπιο Φονίνι, με 6-3, 6-4, και ο Φρανσέσκο Πασάρο έβγαλε εκτός τον Τάλον Χρίκσπουρ με 4-6, 6-3, 7-6(5).

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: Εύκολα ο Τζόκοβιτς, αποκλεισμός για Ρουντ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα